BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Koreli hackerlar 2021'de 400 milyon dolarlık kripto para çaldı----

Kuzey Koreli hackerlar 2021'de 400 milyon dolarlık kripto para çaldı

Kuzey Koreli hackerlar 2021'de 400 milyon dolarlık kripto para çaldı
14 Ocak 2022 - 09:51 www.finansgundem.com

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto para platformlarına yapılan en az yedi saldırıda yaklaşık 400 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldığı açıklandı.


Blockchain analiz şirketi Chainalysis, kapalı Doğu Asya ülkesinin siber suçlular için kayıtlardaki en başarılı yıllardan biri olduğunu söyledi. Saldırılar ağırlıklı olarak yatırım firmalarını ve merkezi borsaları hedef aldı. Kuzey Kore, kendilerine atfedilen hack saldırılarına karıştığını rutin olarak yalanladı.

Chainalysis bir raporda , "2020'den 2021'e kadar Kuzey Kore bağlantılı siber saldırıların sayısı dörtten yediye çıktı ve bu saldırılardan elde edilen değer yüzde 40 arttı" denildi.

Şirket, bilgisayar korsanlarının kuruluşların "sıcak" cüzdanlarından para çekmek için kimlik avı tuzakları, kod açıkları ve kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere bir dizi teknik kullandığını ve ardından bunları Kuzey Kore tarafından kontrol edilen adreslere taşıdığını söyledi.

Resmen füze yağıyor: Kuzey Kore balistik füze fırlattı

 

ABD'den Kuzey Kore'ye 'DUR' çağrısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)