BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Koreli 12 bin işçiyi ülkeden gönderiyor----

Kuzey Koreli 12 bin işçiyi ülkeden gönderiyor

Kuzey Koreli 12 bin işçiyi ülkeden gönderiyor
08 Şubat 2018 - 08:43 www.finansgundem.com

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınan karar nedeniyle Moskova’nın Kuzey Koreli işçileri ülkeden göndermek zorunda kalmasından üzüntü duyduklarını söyledi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (Kuzey Kore) yönelik uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle Rusya, bu ülkenin vatandaşı olan göçmen işçileri çalıştırmamaya başladı. TASS ajansının bildirdiğine göre Moskova, Kuzey Koreli göçmen işçileri uluslararası yaptırımları gerekçe gösterek ülkelerine geri gönderiyor. 

Rusya’nın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Aleksandr Matsegora, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınan karar nedeniyle Moskova’nın Kuzey Koreli işçileri ülkeden göndermek zorunda kalmasından üzüntü duyduklarını söyledi.

Rus Büyükelçi, Kuzey Koreli işçilerin gönderilmesinin, Rusya’nın Uzak Doğu bölgesinin ekonomisi için çok ciddi darbe anlamına geldiğini, çünkü bu bölgede ağır şartlarda çalışan inşaat işçilerinin çoğunun (yaklaşık 12 bin kişi) Kuzey Koreli olduğunu belirtti.

Rus ajansının haberinde, Kuzey Koreli işçilerin Rusya’da ülkelerine göre çok yüksek maaş aldıklarına, dolayısıyla “en ucuz ve kaliteli iş çıkaran” işçiler olduklarına işaret edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kıtalararası balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'ye oy birliğiyle yeni yaptırımlar getirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)