BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore’den Rusya'ya referandum desteği----

Kuzey Kore’den Rusya'ya referandum desteği

Kuzey Kore’den Rusya'ya referandum desteği
04 Ekim 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

Kuzey Kore, Ukrayna’daki belli bölgelerde halkın referanduma giderek Rusya topraklarına katılmasını desteklediğini açıkladı.

Ukrayna’nın Rus işgali altındaki dört bölgesinde yapılan ilhak referandumu açık ara farkla ‘Rusya lehine’ sonuçlanırken Rusya'ya bir destek de Kuzey Kore yönetiminden geldi.

Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya katılma kararı veren halkın iradesine saygı duyulduğunu açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Organizasyon Departmanı Genel Müdürü Jo Chol Su konuya dair yaptığı açıklamada, “Referandumlar, halkların eşitliği ve kendi kaderini tayin hakkı ilkelerini ortaya koyan BM ilkesine uygun olarak ve iki cumhuriyetin ve iki bölgenin sakinlerinin iradesinin yerine getirilmesi için meşru yöntem ve usullere göre yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Jo, referandumda büyük çoğunluğun Rusya’ya katılmayı tercih ettiğine dikkati çekerek, bu tercihe saygı gösterdiklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) söz konusu referandumların kınanmasını öngören karar girişimine tepki gösteren Jo, ABD’yi bağımsız ülkelerin iç işlerine müdahale etmekle suçladı.

Jo, bu girişimi ABD’nin eski bir hilesi olarak nitelendirirken Washington yönetiminin daha önce de benzeri “yasa dışı” girişimlerde bulunduğuna işaret ederek, “ABD, Yugoslavya, Afganistan ve Irak da dahil olmak üzere egemen devletlere karşı saldırgan savaşlar başlattı ancak bu BMGK tarafından sorgulanmadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore’nin Moskova ve Pekin yönetimleriyle yakın ilişkileri bulunurken Rusya ve Çin, ABD’nin BMGK’de Kuzey Kore’ye yaptırım karar tasarısını veto etmişti.

Rusya, bölgelerdeki referandumlarla birlikte Kırım’dan sonra Donetsk, Lugansk, Kherson ve Zaporijya bölgelerini de topraklarına katarak Ukrayna’nın yaklaşık yüzde 15’ini topraklarına kattı.

Başkent Moskova’da düzenlenen törende, Ukrayna’nın Donetsk, Lugansk, Kherson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya bağlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bölge yönetimlerinin başkanları anlaşmalar imzaladı.

İmzalanan anlaşmalar ile bağımsızlıkları tanınan Ukrayna’nın 4 bölgesi, Kırım’ın ardından Rusya topraklarına katıldı.

Rusya'nın ilhak edilen bölgelerden beklentisi büyük!

 

Rusya'dan Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusu hakkında açıklama

 

Rusya, dost olmayan ülkelere yeni bir yasak getirdi

 

Türkiye'den, Rusya'nın ilhak kararına ilişkin açıklama

 

NATO'dan Rusya'nın ilhak kararına ilk yorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)