BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore’den endişe yaratan karar----

Kuzey Kore’den endişe yaratan karar

Kuzey Kore’den endişe yaratan karar
20 Ocak 2022 - 11:51 www.finansgundem.com

Kuzey Kore devlet medyası, Kuzey Kore'nin ABD'ye karşı savunmasını güçlendireceğini ve "geçici olarak askıya alınan tüm faaliyetleri" yeniden başlatmayı değerlendireceğini bildirdi.

Kuzey Kore‘nin son dönemde gerçekleştirdiği füze denemeleri nedeniyle gerilim yükseliyor…

ABD’nin Kuzey Kore‘ye yönelik yeni yaptırımlar getirilmesi için baskı yapmasının ardından Pyongyang sert tepki gösterdi. ABD ve Kuzey Kore arasında son dönemde yaşanan bu gerilim, 2017’deki “ateş ve öfke” tehditleri dönemine geri dönüleceği endişelerini artırdı.

Kuzey Kore‘nin resmi KCNA haber ajansında yer alan habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un dün iktidardaki İşçi Partisi’nin yönetim kurulunu ABD’nin düşmanca politikasına karşı önlemler de dahil olmak üzere “önemli politika konularını” görüşmek üzere topladı.

“DAHA GÜÇLÜ FİZİKSEL ARAÇLARIN DESTEKLENMESİ” ÇAĞRISI

KCNA’ya göre yönetim kurulu güven tesis etmeye yönelik önlemlerin yeniden gözden geçirilmesi ve “geçici olarak askıya alınan tüm faaliyetlerin yeniden başlatılması konusunun derhal ele alınması” talimatı verdi ve “daha güçlü fiziksel araçların desteklenmesi” çağrısında bulundu.Söz konusu karar, ABD’nin, müzakereleri yeniden başlatmak için taviz vermesi çağrılarına yanıt vermemesinin ardından, Kim’in 2019 sonundaki nükleer başlık taşıyan ve uzun menzilli kıtalararası balistik füze denemelerinin (ICBM) ertelenmeyeceğine dair açıklamasını bir adım öteye taşıyor.

2017’DEN BERİ NÜKLEER DENEMESİ YAPILMADI

Kuzey Kore, 2017’den beri nükleer bomba, ICBM denemesi yapmadı.

KCNA haberinde, ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatları, bölgeye son teknoloji ABD stratejik silahlarının konuşlandırılması ve BM yaptırımlarının uygulanmasına atıfta bulunularak, Washington’un düşmanlığı ve tehditlerinin “tehlike boyutuna ulaştığı” belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, görevdeki ilk yılı dolayısıyla dün düzenlenen yaklaşık iki saatlik basın toplantısında Kuzey Kore‘den hiç bahsetmedi.

Kuzey Kore‘nin nükleer denemelerine yeniden başlaması halinde ABD’nin nasıl tepki vereceği sorulduğunda, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, “varsayımlarda bulunmadı”, ancak amacının Kore yarımadasının tamamen nükleer silahlardan arındırılması olmaya devam ettiğini söyledi.

Kuzey Koreli hackerlardan Rusya'ya siber saldırı

 

Kuzey Kore açıkladı: Taktik güdümlü füze denedik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)