BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore: Yüksek ateş vakaları grip kaynaklı!----

Kuzey Kore: Yüksek ateş vakaları grip kaynaklı!

Kuzey Kore: Yüksek ateş vakaları grip kaynaklı!
26 Ağustos 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

Korona virüse karşı zafer ilan eden Kuzey Kore, son dönemde Çin ile sınır bölgesinde rastlanan yüksek ateş vakalarının korkulduğu gibi Kovid-19 değil, grip kaynaklı olduğunu belirtti.


Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Ryanggang eyaletinde yaşayan 4 kişide yüksek ateş görüldü ve bunun, Kovid-19'dan kaynaklandığından şüphelenildi. Ancak hastalara yapılan testlerde, yüksek ateşin grip kaynaklı olduğu tespit edildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 10 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'dan bu yana ülkede yeni vaka tespit edilmediğini belirterek Kovid-19'a karşı "zafer kazandıklarını" ilan etmişti.

Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana ülkede virüsün yayılmadığını iddia eden Kuzey Kore'de, ilk kez mayıs ayında vaka tespit edildiği bildirilmişti. Kaç vakanın tespit edildiği bilgisi paylaşılmazken vakaların Omikron'un "BA.2" olarak bilinen alt varyantı olduğu ifade edilmişti.

ÜLKEDE SADECE 74 CAN KAYBI YAŞANDI

Kuzey Kore 29 Temmuz'dan bu yana yeni şüpheli vaka bildirmedi. Ancak uluslararası gözlemciler ülkede sınırlı test yapıldığını söyledi. KCNA, Nisan ayının sonundan bu yana 4,8 milyon enfeksiyon olduğunu, ancak yalnızca 74 ölüm olduğunu belirtti. Bu da Kuzey Kore’nin yüzde 0,002 ile dünyadaki en düşük Kovid-19 ölüm oranına sahip olduğu anlamına geliyor.

Ancak, birçok uzman bu istatistiklere inanmakta güçlük çekiyor. Batılı araştırmacılar, ülkenin birkaç yoğun bakım ünitesiyle dünyanın en kötü sağlık sistemlerinden birine sahip olduğunu ve Kovid-19’un tedavisi ilaçları veya aşıları olmadığını öne sürüyor.

Üç hastalık aynı anda tek kişide: Maymun çiçeği, Kovid ve HIV!

 

Almanya'da Kovid-19 ile mücadelede tedbirler sertleşiyor

 

Çin'de Kovid doğum ve evlilikleri de vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)