BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore, Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayacak----

Kuzey Kore, Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayacak

Kuzey Kore, Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayacak
07 Ocak 2022 - 11:54 www.finansgundem.com

Kuzey Kore, Çin'e gönderdiği bildiride 'düşman güçlerin faaliyetleri ve koronavirüs nedeniyle' Pekin Kış Olimpiyatları'na katılamayacağını açıkladı.

Kuzey Kore, Kuzey Kore Olimpiyat Komitesi ile Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından Çarşamba günü kaleme alınan bir mektupta, Çin'e 'düşman güçlerin faaliyetleri ve koronavirüs pandemisi nedeniyle' gelecek ayki Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayacağını söyledi.

Rodong Sinmun tarafından yayınlanan mektupta, etkinliğe ev sahipliği yapacak Pekin'e başarılar dilendi ve "Düşman güçlerin hamleleri ve pandemi nedeniyle oyunlarda yer alamıyoruz, ancak Çinli yoldaşların büyük ve harika bir Olimpiyat festivali düzenlemek için yaptıkları tüm çalışmalara tam destek vereceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de, Pyongyang'ın geçen yıl Tokyo Yaz Olimpiyatları'na katılmama konusundaki 'tek taraflı kararını' gerekçe göstererek, geçen Eylül ayında Kuzey Kore'nin 2022'deki herhangi bir Olimpiyat etkinliğine katılmasını yasaklamıştı.

Kuzey Kore, koronavirüsü önleme politikası kapsamında Mart 2020'den bu yana resmi olarak tek bir kişinin ülkeye girmesine izin vermiyor ve bu da sporcuların ülkeyi geçici olarak terk etmesini imkansız hale getiriyor.

Mektupta ayrıca, ABD'nin Çin'in olimpiyat organizasyonuna karşı hamleleri de eleştirildi:
"Pyongyang, Uluslararası Olimpiyat Tüzüğü'nün ruhuna bir hakaret olarak buna kararlı bir şekilde karşı çıkıyor ve reddediyor. Amerika Birleşik Devletleri ve takipçilerinin Çin'e karşı hamleleri, Olimpiyat Oyunlarını başarılı bir şekilde başlatmasını engellemek için giderek daha acımasız hale geliyor, Çin'in uluslararası imajını zedeleyen aşağılık bir hareket.”

ABD, Aralık ayında yaptığı açıklamada, sporcularının oyunlara katılmasına izin verileceğini söylese de, 'Sincan'da insan haklarının ihlal edildiğini' iddia ederek herhangi bir diplomatik veya resmi elçi göndermeyeceğini duyurmuştu.

Kuzey Kore’den propaganda videosu: Kim Jong-il tarafından icat edildi

 

Kim'i çileden çıkaran duvar yazısı! Polis ev ev yazı örnekleri topluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)