BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore neye güveniyor?----

Kuzey Kore neye güveniyor?

Kuzey Kore neye güveniyor?
01 Nisan 2013 - 19:39 www.finansgundem.com

ABD'ye tehditler savuran Kuzey Kore'nin askeri gücü ne kadar?

23 milyon nüfusu ve kişi başına düşen milli geliri bin 300 dolar olan dünyanın en fakir ülkelerinden Kuzey Kore, 1 milyon 106 bin askeriyle dünyanın en büyük beşinci ordusuna sahip.
Bu fakir ülke, varını yoğunu savunma amaçlı askeri harcamalara yatırıyor. 29 milyar dolarlık GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’sini askeri harcamalara ayırıyor. Kuzey Kore’nin nükleer, kimyasal ve biyolojik silahı olduğu belirtilirken,12 Şubat’ta yaptığı ve 5,6 büyüklüğünde deprem etkisi yapan 3. nükleer denemesiyle tüm dünya gözünü bu ülkenin sahip olduğu nükleer maddelere çevirdi.
Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un’un olası bir çılgınlık yaparak nükleer silahları kullanabileceği ifade ediliyor.
HANGİ SİLAHLARA SAHİP?
Kuzey Kore’nin 10 atom bombası ve 100 gün sürecek geniş ölçekli savaş için yakıt ve mühimmata sahip olduğu kaydediliyor. 40 denizaltı, 13 gemi, 6 mayın tarama gemisi, bin 852 uçak, 4 bin 60 tank, 17 bin topçu, 11 bin hava savunma silahı, 10 bin MANPADS ve güdümlü tank savar füze, Taepodong 1-2 orta ve uzun menzilli balistik füzesi bulunan Kuzey Kore’nin stratejik roket kuvvetlerinin bin adet balistik füzeyi yönettiği kaydediliyor.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Kuzey Kore Jagang-do kun’da bulunan 180 yeraltı savunma sanayi fabrikasında yılda 200 bin kalaşnikof tüfek, 3 bin ağır silah, 200 savaş tankı, 400 zırhlı araç ve amfibi gemisi üretiyor. Tüm bu rakamlara bakıldığında Kuzey Kore’nin ABD desteğindeki Güney Kore ile savaşma gücünün olmadığı ancak tek endişenin Kuzey'in sahip olduğu nükleer silahlar olduğu ifade ediliyor. Kuzey Kore’nin dış dünyadan daha çok tecrit edilmesi halinde, kaybedecek bir şeyi kalmayan bu fakir ülkenin nükleere başvurabileceği endişesi bulunuyor.
Ülkenin dışa kapalı olması ve uygulanan sansür nedeniyle dünyanın en zor bilgi alınan ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore’ye ait sağlıklı bilgiler 28 bin 500 ABD askerinin bulunduğu Güney Kore’ye ait. Kuzey Kore’nin Çin, Rusya, Laos, Küba ve İsviçre hariç kimseyle resmi temas ve ticari ilişkisinin olmadığı ileri sürülüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)