BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore liderinden kıtlığa çözüm: Az yiyin!----

Kuzey Kore liderinden kıtlığa çözüm: Az yiyin!

Kuzey Kore liderinden kıtlığa çözüm: Az yiyin!
27 Ekim 2021 - 15:49 www.finansgundem.com

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore'yi demir yumruk ile yöneten Kim Jong-un, bir kez daha gündemde... Son dönemde kıtlık krizi ile karşı karşıya kalan Kuzey Kore'de hükümet tepki çeken bir öneride bulundu.

Son dönemde test ettiği füzeler ile manşetleri süsleyen ülke dışarıya 'güçlüyüz' mesajı vermeye çalışsa da ülkede büyük bir kıtlık krizi yaşanıyor.

Ülkede milyonlarca kişi gıdaya erişim zorluğu çekerken hükümet çözümü 'az yemek yemekte' buldu. Kuzey Kore hükümeti, vatandaşlarının 2025 yılına kadar daha az yemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Hürriyet'teki habere göre; Pyongyang yönetimi, korona virüs salgını nedeniyle sınırlarını kapatmış ve Çin ile gıda ticaretini durdurmuştu.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, yerel halk 2025'ten önce Çin ile sınırı yeniden açma şansının zayıf olduğu konusunda uyarıldı.

Hükümet ayrıca gıda kıtlığından dış faktörleri sorumlu tuttu ve ülkeye uygulanan yaptırımları, doğal afetleri ve küresel korona virüs pandemisini kıtlığın ana nedenleri olarak gösterdi.

KITLIK UYARISINDA BULUNMUŞTU

Kim Jong-un, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir toplantıda ülkedeki gıda durumunun 'endişe verici' olduğu konusunda uyarıda bulunmuş ve yetkilileri tarımsal üretimin artırılması yönünde harekete geçmeye çağırmıştı

Kuzey Kore'de 2020 sonunda meydana gelen tayfunlar, ekili alanlara ve mahsule zarar vermişti. Ülkedeki gıda krizi bu olaydan sonra dramatik bir düzeyde artmıştı.

Bu olaydan yıllar önce, 2017'de yayınlanan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporu ülkedeki durumun ciddiyetini gözler önüne sermişti.

Söz konusu raporda ülkedeki her beş kişiden ikisinin yetersiz beslendiği bilgisine yer verilmişti.

Kuzey Kore'de kıtlık riski uyarısı

 

Güney Kore'den Kuzey Kore ile diyalog mesajı

 

ABD'den Kuzey Kore'ye füze testlerini durdurup müzakerelere dönme çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)