BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore Lideri, beyaz at sırtında kutsal dağa çıktı----

Kuzey Kore Lideri, beyaz at sırtında kutsal dağa çıktı

Kuzey Kore Lideri, beyaz at sırtında kutsal dağa çıktı
16 Ekim 2019 - 11:49 www.finansgundem.com

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un, ülkede kutsal kabul edilen Paektu Dağı’na beyaz bir ata binerken görüntüleri yayımlandı. Fotoğraflar, Kim’in ‘yeni bir hamle peşinde olduğu’ şeklinde yorumlandı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ülkenin en yüksek noktası olan ve kutsal sayılan Paektu Dağı’na bir kez daha tırmandı. 

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA tarafından servis edilen fotoğraflarda Kim, dağın karla kaplı manzarasında beyaz bir atın sırtında gezerken görülüyor.

KCNA, Kim’in en güçlü ülkelerden birini inşa etme gibi yüce amaç uğruna çetin bir mücadele verdiğini ve Paektu Dağı kadar sağlam olacağını belirtti.

Devlet medyası Kim’in, ayrıca bölgede bulunan Samjiyon County’deki şantiyeleri ziyaret ettiğini ve ABD yaptırımlarının altında kalmayacakları mesajını verdiğini belirtti.

Kim’in “Düşman hangi ısrarlı çabaları gösterirse göstersin, kendi çabalarımızla iyi bir şekilde yaşayacağız, ülkemize gelişme ve refaha giden yolu kendimiz açacağız” dediği aktarıldı.

Söz konusu kareler Güney Kore tarafından, Kim’in ABD ile sonuçsuz kalan nükleer müzakereler konusunda ‘yeni bir strateji düşünüyor olabileceği’ şeklinde yorumlandı. 

Kim’in önemli kararlar vermeden önce bu dağı ziyaret ettiği konuşuluyor. Bu teoriyi destekleyenler, Kim’in ABD ile 2018 yılında nükleer müzakereleri başlatmadan önce zirveye tırmanmasını örnek olarak gösteriyor. Benzer şekilde Kim yine Paektu’yu ziyaretinin ardından Güney Kore’yle barış görüşmelerini başlatmıştı.

Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'in, Paektu'nun eteğindeki köylerden birinde doğduğuna inanılıyor. Ayrıca ülkenin kurucusu Kim Il-sung’un da 1910-1945 yılları arasında Japonya’ya karşı verilen koloni mücadelesinde bu dağın eteklerinde bir gerilla üssü kurduğu belirtiliyor. 'Dede Kim'in bu dönemde beyaz at sırtında savaştığı kaydediliyor.

Bu yüzden bu dağ, Kuzey Koreliler tarafından kutsal kabul ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)