BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore korkmuyor! Gözdağı verdi----

Kuzey Kore korkmuyor! Gözdağı verdi

Kuzey Kore korkmuyor! Gözdağı verdi
21 Mart 2017 - 10:14 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'nin nükleer programına karşı çıkan ABD'ye karşı gözdağı gecikmedi

Pyongyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Kuzey Kore'nin nükleer programına karşı daha sert yaptırımlar uygulanması ve muhtemel askeri müdahale açıklamasının kendilerini korkutmadığını açıkladı, 'nükleer silah'la gözdağı verdi.

Kuzey Kore Haber Ajansı'nın (KCNA) adını açıklamadığı Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Kuzey Kore'nin nükleer programına karşı daha sert yaptırımlar uygulanması ve muhtemel askeri müdahale açıklamasının kendilerini korkutmadığı belirtildi.

Sözcü, "Kuzey Kore'nin nükleer gücü çok kıymetli bir adalet kılıcıdır ve sosyalist ana vatanımız ile halkımızın canının korunması için en güvenilir savaş caydırıcısıdır." ifadesine yer verildi.

ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer gücünü kabullenmesi gerektiğine işaret eden sözcü, "Eğer iş adamına dönmüş ABD yetkilileri Kuzey Kore'yi korkutacaklarını sanıyorlarsa bilmelidirler ki bu yöntemleri işe yaramıyor." dedi.

Asya turu çerçevesinde Japonya'nın ardından cuma günü Güney Kore'ye ziyarette bulunan Tillerson, Güney ve Kuzey Kore sınırındaki askerden arındırılmış bölgede yer alan Panmunjom köyünü ziyaretinde Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi halinde ülkeye askeri müdahalede bulunulması seçeneğinin masada olduğunu belirtmişti.

Tillerson, Kuzey Kore'ye karşı "stratejik sabrın" tükendiğini söylemişti.

Kuzey'e askeri harekat düzenlenmesi olasılığının olup olmadığına ilişkin soruyu Tillerson, "Elbette, işin askeri çatışma noktasına gelmesini istemiyoruz. Eğer nükleer silah programları tehdidini, bizim eylem gerektirdiğine inandığımız bir düzeye çıkarırlarsa, bu seçenek masada duruyor." şeklinde yanıtlamıştı.

KİM JONG UN KOMUTANI SIRTINA ALIYOR

Pyongyang yönetimi, son olarak hafta sonu roket motoru testi gerçekleştirdi. Test sırasında çekilen bir fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı.

Fotoğrafta, Kim Jong-un denemenin başarılı olmasıyla öyle mutlu oluyor ki sırtına bir komutanı alıyor. Ülkedeki her şeyi denetlemesiyle ünlü Kim'in testi sırasında yaşadığı coşku diğer fotoğraflara da yansıdı.

YENİ FIRLATMA MOTORU DENEDİ

Pyongyang yönetimi, yüksek itiş gücü özelliği bulunan yeni nesil motoru Shoae fırlatma tesisinde denediğini hafta sonu duyurmuştu. Bugüne kadar beş kez nükleer denemeye imza atan Pyongyang yönetiminin fırlattığı füze sayısı bilinmiyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)