BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore felaketin eşiğinde: Vaka sayısı 1,5 milyon----

Kuzey Kore felaketin eşiğinde: Vaka sayısı 1,5 milyon

Kuzey Kore felaketin eşiğinde: Vaka sayısı 1,5 milyon
18 Mayıs 2022 - 09:06 www.finansgundem.com

Dünyanın en izole ülkesi Kuzey Kore, pandeminin başından beri ilk kez Kovid enfeksiyonlarını tespit ettiğini kabul etmesinden günler sonra, salı günü “ateş” olarak adlandırmaya devam ettiği yeni vakalarda büyük bir artış açıkladı.

Kuzey Kore'de vaka sayısı 1,5 milyona yükseldi. Uzmanlar, aşı ve ilaç tedavisi sağlamak için hızlı önlem alınmadığı takdirde Kuzey Kore'nin Kovid felaketinin eşiğine sürükleneceğini söyledi. Ülkede 269 bin 510 ek vaka ve altı ölüm daha görüldü ve geçen ayın sonundan beri toplam ölüm sayısı 56 oldu.

Resmi rakamlara göre geçen perşembe günü ilk vakanın bildirilmesinden bu yana yaklaşık 1,48 milyon kişi virüse yakalandı ve en az 663 bin 910 kişi karantinaya alındı. Hastaları izlemek ve tedavi etmek için testler ve kaynak eksikliği göz önüne alındığında, salgının resmi rakamlardan çok daha büyük olduğu tahmin ediliyor.

Omikron'un yayılmasıyla karşı karşıyalar

Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu'nda Kore çalışmaları alanında öğretim görevlisi olan Owen Miller, “Durum gerçekten kötü gözüküyor. Aşılar ve bağışıklığın olmaması nedeniyle Omikron'un yayılmasıyla karşı karşıyalar" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre Kuzey Kore, pandeminin başlangıcından bu yana komşu Güney'deki 172 milyona kıyasla sadece 64 bin 200 test gerçekleştirdi.

Kuzey Kore'de Kovid-19 alarmı: 'İnsani kriz' uyarısı!

Kuzey Kore'de salgına karşı ordu görevde

Kuzey Kore'de son 24 saatte Kovid-19'dan 21 kişi öldü

Kuzey Kore böyle duyurdu: Ulusal acil durum!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)