BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore 3 balistik füze denemesi yaptı----

Kuzey Kore 3 balistik füze denemesi yaptı

Kuzey Kore 3 balistik füze denemesi yaptı
25 Mayıs 2022 - 10:15 www.finansgundem.com

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin biri kıtalararası olmak üzere 3 balistik füze denemesi yaptığını açıkladı. Denemenin, "Quad" zirvesi sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığına göre Pyongyang'ın Sunan bölgesinden yerel saatle 06.00'da 1 kıtalararası, 06.37 ve 06.42'de 2 balistik füze fırlatıldı. İlk füze 550 kilometre irtifada 300 kilometre, ikinci füze ise 50 kilometre irtifada 750 kilometre seyrederek, ülkenin doğu kıyılarına düştü. Üçüncü füzenin ise 20 kilometre irtifaya ulaşıp radardan kaybolduğu tespit edildi.

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, füzelerin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü bildirdi. Bakan Kişi, "Füze denemeleri dahil Kuzey Kore'nin faaliyetlerinin Japonya ve uluslararası toplumun barış ve güvenliğini tehdit ettiğini" belirtti.

Quad zirvesinin ardından geldi

ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri (INDOPACOM) ise denemeleri "(Kuzey Kore'nin) yasa dışı silah programının istikrarsızlaştırıcı etkileri" olarak değerlendirdi. Denemelerin, Tokyo'nun ev sahipliğinde Japonya, ABD, Avustralya ve Hindistan liderlerinin katıldığı Dörtlü Güvenlik Diyaloğu "Quad" zirvesinin akabinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Son denemeyle birlikte, Kuzey Kore 2022 başından beri 16. kez füze denemesi yapmış oldu.

Güney Kore: Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması ortak hedef

Kuzey Kore’de vaka sayısı 2 milyonu geçti

Kuzey Kore'de koronayla mücadelede çay ve tuzlu su

Kuzey Kore'de vakalar 2 milyona yaklaştı

Kuzey Kore, Joe Biden'ın Asya ziyaretinde füze denemesi yapabilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)