BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Irak’ta ikinci ‘Pençe’----

Kuzey Irak’ta ikinci ‘Pençe’

Kuzey Irak’ta ikinci ‘Pençe’
14 Temmuz 2019 - 10:14 www.finansgundem.com

Terör örgütü PKK’ya yönelik Kuzey Irak’ta başlatılan Pençe Operasyonu’nun kapsamı genişletildi. Yeni bir kara harekâtı başlatıldı komandolar Hakurk’un güneyine indirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye getirildiği akşam, Pençe Operasyonu’nun alanını genişleterek, PKK’lı teröristlerin yuvalandığı alanlara karşı yeni bir kara harekâtı başlattı. Hakurk’un güneyine başlatılan harekâtla, Kandil’e bir adım daha yaklaşılmış oldu.

27 Mayıs’ta başlayan Pençe Operasyonu’nda elde edilen gelişmeler ışığında, Pençe-2 Harekâtı için 12 Temmuz akşamı düğmeye basıldı. Yapılan hazırlık ve istihbarat çalışmasının ardından Hakkâri-Irak sınırı ve üs bölgelerinde bulunan Kara Kuvvetleri’ne ait topçu ve obüs bataryaları Hakurk’un güneyindeki PKK hedeflerini ateş altına aldı. Ardından Diyarbakır’dan kalkan F-16 savaş uçakları, terör mevzilerine bomba yağdırdı. Hedeflerin yumuşatılmasıyla, saat 22.00 sıralarında komando tugayları, Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen Hakurk’un güneyindeki noktaya kara harekâtı başlattı.

İHA ve ATAK desteği

Gece karanlığında helikopterlerden indirilen özel eğitilmiş komando birlikleri hedeflere sızma harekâtı gerçekleştirirken, tespit edilen el yapımı patlayıcı ve mayınlar imha edildi. Harekâtta yerli üretim SİHA ve İHA’lar da kullanıldı. Operasyona kara ateş destek vasıtalarının yanı sıra yerli yapım ATAK 129 helikopterleri de destek verdi. MSB, açıklamasında, “Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecektir” ifadesine yer verdi.

MSB’den yapılan diğer bir açıklamada da “Harekâtta, terör örgütü PKK hedefleri kara ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alındı” denildi. Twitter’dan paylaşılan fotoğraflarda Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) ile atış yapıldığı görüldü.

143 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik 27 Mayıs’ta başlatılan Pençe Harekâtı kapsamında şimdiye kadar, 61’si Hakurk’ta olmak üzere 143 terörist etkisiz hale getirildi. PKK’nın bölgedeki lojistik, silah ve mühimmat depoları imha edilirken, çok sayıda farklı tip ve çeşitte silah ele geçirildi.

Van'da 3 PKK'lı öldürüldü

Van Çaldıran’da 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün akşam yapılan açıklamada, “Van-Çaldıran’da devam eden operasyonlarda icra edilen hava harekâtı ile 3 PKK’lı bölücü terörist etkisiz hale getirildi” denildi.(Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)