BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuyumcular PTT’ye dava açtı----

Kuyumcular PTT’ye dava açtı

Kuyumcular PTT’ye dava açtı
16 Nisan 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

İstanbul Kuyumcular Odası ile PTT niçin mahkemelik oldu? Ankara Kuyumcular Odası ne dedi?

İstanbul Kuyumcular Odası, İstanbul Ticaret Mahkemeleri’ne başvurarak PTT’nin altın satarak “haksız rekabete” yol açtığı iddiasıyla dava açtı. Musa Kesler’in Milliyet’teki haberine göre Kuyumcular Odası’nın avukatı Prof. Erol Ulusoy’un mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, “PTT, sattığı altınlara devlet garantisi varmış izlenimi veriyor. Uzmanlık alanının dışına çıkarak haksız rekabete yol açıyor” diyerek PTT’nin altın alım-satımının durdurulmasını ve sattığı altınların üzerindeki ‘PTT’ damgasının silinmesini istedi.
PTT’nin altın alım satımı yapmaya karar vermesinin ardından İstanbul ve Ankara’daki kuyumcular sert tepki göstermişti.
Haksız rekabet davası
Ankara Kuyumcular Odası yaptığı bir açıklamayla bu duruma son verilmesini isterken, İstanbul Kuyumcular Odası da avukatları vasıtasıyla PTT Genel Müdürü Osman Tural’a bir mektup göndererek görev ve yetki alanının dışına çıktıkları iddiasında bulunmuş ve satışların durdurulmasını istemişti. PTT altın alım satım faaliyetlerine son vermeyince süreç yargıya taşındı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Iras16 Nisan 2013 08:53

    bankalar ve ptt kuyumcuları bitirmek için el birliği yapıyor.Altının sert düşüşü kuyumcuları kayba götürdü birde sizler bu işe girişiyorsunuz davalarında haklılar kazanmaları gerekir.