BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuyumcukent'te büyük vurgun!----

Kuyumcukent'te büyük vurgun!

Kuyumcukent'te büyük vurgun!
02 Mayıs 2021 - 11:47 www.finansgundem.com

İstanbul Kuyumcukent'te altın atölyesi sahibi 2 kişi, 60 kilogram altın dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla dün gözaltına alındı. Mağdur olduğunu öne süren firma sahipleri ise Kuyumcukent'teki atölye önünde toplandı

İddiaya göre; Kuyumcukent'te 1,5 yıldır faaliyet gösteren bir altın atölyesi sahibi 2 kişi, güvenini kazandığı yaklaşık 50 firmayı dolandırdı. Yaklaşık 30 milyon lira tutan 60 kilogram altının ortadan kaybolduğunu öne süren firma sahipleri şikayette bulundu. Kaçmaya hazırlandıkları iddia edilen atölye sahipleri Erkan L. A. ve Milad I., esnaf tarafından yakalanarak polise teslim edildi. 1 kilo ile 10 kilo arasında değişen miktarda altınlarından olduğunu öne süren esnaf, avukatlarıyla birlikte firma önünde açıklama yaptı.

"PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 30 MİLYON LİRA"
24 saat geçmeden 45-50 mağdurun ortaya çıktığını söyleyen Avukat Ümit Karadağ "1.5 yıldan beridir burada altın atölyesi olarak faaliyet gösteren bir grup, esnafa bir şekilde güvenceler vererek altın toplamışlar. İlk etapta bu altınların karşılığı olan ödemeleri yapsalar da daha sonra bu ödemelerden kaçınmaya başlamışlar. Dün gece kaçma hazırlığındayken esnaf tarafından fark edildiler. Bu kişiler yakalandı şu an gözaltındalar" dedi.

"2 kişi olduklarını biliyoruz" diyen Karadağ, "Bu kişilerin eşlerinin ve yakınlarının da bu şekilde çalıştıkları yönünde bir düşünceleri var. Yabancı uyruklu bu kişiler, polis ve savcılıkta titiz bir şekilde çalışıyor. Umuyoruz ki esnafımızın mağduriyeti giderilecektir. Altınları erittiler diye de bir bilgi aldık. Dolandırıcılık boyutu ise esnafımız kimisi 1 kilo, kimisi 2, kimisi 3 kilo. Bu şekilde 60 kiloya yakın bir altın dolandırıcılığı söz konusu. Toplamda TL karşılığı da 30 milyon Türk lirası dolandırılan miktar söz konusu. Umarım bir an önce aydınlığa kavuşur" diye konuştu.

"BAŞKASINDAN ALDIĞINI BİZE ÖDEME YAPIYORMUŞ"
Dolandırıldıklarını ve kayıplarının büyük olduğunu söyleyen esnaf bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 1 kilo 800 gram altın kaybının olduğunu söyleyen Mehmet Vural "Başkasından aldığını bize ödeme yapıyormuş. Kaçmaya çalışırken yakaladık" şeklinde konuştu. Ökkeş Balcı ise "1.5 senedir burada esnaflar önce güven verdiler. Aldılar, verdiler. 45-50 kişiyiz bugün belki daha çoğalır bu. Güven sağlayaraktan belli bir zaman ödediler. Sonra ödemeleri yapmadılar bu esnafları mağdur ettiler. Sonra da patladı. Benim kaybımda 1900 gram" dedi.

Esnaf Milad Şarad ise "10 kilo altınım vardı. Son bir haftada şüphelendik. 5 milyon TL yapıyor altın. Maalesef gitti" diye konuştu. Soruşturmanın derinleştirildiği kaydedilirken mağdur sayısı ve altın miktarının artabileceği kaydedildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Erkan L. A. ve Milad I. adliyeye sevk edildi. Erkan L. A. ve Milad I. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sahte poliçe ile milyonluk vurgun

Trakya'da "Bill Gates" yalanıyla vurgun!

Kripto parada ilk vurgunu ‘Sistemkoin’ yaptı

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş03 Mayıs 2021 00:36

    Haramı bal börek gibi yiyen cehennemin en güzel odunu olur Her kez ateşinide suyunuda burdan götürür

  • pazarci02 Mayıs 2021 18:32

    selbest birakildi ,arkasi yarin

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Mayıs 2021 18:25

    Bu zararıda gariban küçük yatırımcının sırtına yıkarlar.hiç şirket ve kumuyculuk işlerinde güven olurmu.sonra sirketsiniz.nasıl kedinin önüne ciğer kor güvenir ve gerekli kontrol mekanizmalarını geliştirmezseniz.olacağı bu dur.

  • Tufan02 Mayıs 2021 16:33

    Verilmeyen 40'da 1 zekatları Allah bir musibet verir toptan keser işte. Zekata gelince eli cebine gitmeyenler para hırsıyla sağa sola altın veriyor. Türkiyede ki altın esnafının hepsi zekatını verse bir tane ihtiyaç sahibi kalmaz. Hele holdingler vs de verse ülkede fakir de kalmaz. Zekat müessesi çalışmadan dünyada insanlığa rahat yok.

  • fakir yurttaş02 Mayıs 2021 18:20

    sadece koç ve sabancı holding  zekatlarını verseler ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez,kimse kimsenin kul hakkını yemez.

  • labrador02 Mayıs 2021 15:02

    Maşallah memlekette vuran vurana. Zamanında biri şöyle dediydi: yüksek getiri peşinde koşan aç gözlü yatırımcılar çim gibidir. Arasıra biçecen ki yenileri daha gür gelsin :))

  • cahil herif02 Mayıs 2021 12:28

    baskın basanındır ,vurgun vuranındır.bu uyanık vurguncuları karakolda bülbül gibi öttürmedikten sonra altınların ortaya çıkarılabileceğini sanmıyorum.sorgu odasında polisle birlikte altın esnafından biri de olursa tam verimli bir sorgulama olur düşüncesindeyim.

  • Murat02 Mayıs 2021 12:15

    Dolandırılan hakım olsaydı adli kontrol ile serbest bırakırılırmıydı ülkede adalet dıye birsey yok

  • fatih02 Mayıs 2021 14:12

    yeni türkiye kardeş sistemi baştan böyle kurdular çal götür cezası yok düşünceni söyle hapistesin veya vatan haini sin...