BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKuvvetli yağış uyarısı!----

Kuvvetli yağış uyarısı!

Kuvvetli yağış uyarısı!
04 Nisan 2013 - 16:08 www.finansgundem.com

Yurdun büyük bölümünde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım, sel, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi konusunda dikkatli olunmasını istedi.
Yağışların bugün Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana'nın iç kesimleri), Nevşehir, Kastamonu ile Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye, Nevşehir, Kastamonu, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Samsun (Vezirköprü) ile Adana'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. üney ve iç kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına (hamleli olarak 50-70 Km/S) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.
Yağışların Kahramanmaraş, Osmaniye, Nevşehir, Kastamonu, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana ve Mersin'in iç kesimleri), Karaman, Ankara, Çankırı, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Konya'nın güneyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyılarının kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile ilk saatlerde Antalya'nın doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde (Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinde) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden, yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karaman, Ankara, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden, yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya çevreleri ile zamanla Orta Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ çevrelerinin zamanla bölgenin güney ve batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güneyinde, güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden, yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğinden, yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)