BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk'ten işbirliği----

Kuveyt Türk'ten işbirliği

Kuveyt Türk'ten işbirliği
19 Haziran 2015 - 14:52 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk ve KOBIL 2 milyon avroluk dijital kimlik ve işlem güvenliği projesi için işbirliği yaptı

Kuveyt Türk’ün KOBIL ile birlikte hayata geçirdiği, TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) destekli AR-GE projesi “Secure Transaction Signer” , toplam 2 milyon avroluk bir bütçeyle finanse edilerek uygulanmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nin danışmanlık hizmeti verdiği proje, bankaların alternatif dağıtım kanallarında işlem yapan müşterilerin dijital kimlik doğrulaması yapmasını ve işlem güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Dijital kimlik alanında uzman şirket KOBIL, finans sektöründeki teknoloji deneyimini aktarmak üzere bankacılık alanında yeni teknolojiler geliştiren Kuveyt Türk ile iki yıl sürecek bir projeye imza attı. KOBIL’in Kuveyt Türk ile işbirliği içinde yürüteceği proje sonunda geliştirilmesi planlanan uygulama, mobil cihazlarda dijital kimlik ve işlem güvenliğini temel alacak ve bulut tabanlı bir güvenlik altyapısıyla desteklenecek. Uygulama, internet, ATM, mobil ve telefon bankacılığından mobil ödeme sistemleri ve sahtecilik tespit sistemlerine kadar farklı finansal işlem ve süreçlerle entegre edilebilecek.

Proje hakkında bir açıklamada bulunan KOBIL Türkiye Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, “Secure Transaction Signer” projesinin 1 milyon avroluk kısmının TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklendiğini, geri kalan bütçesinin de katılımcı firmaların AR-GE yatırım destekleriyle oluşturulduğunu belirtti.

Usta, “Çağdaş bankacılık hizmetleriyle sektörde farklılaşan Kuveyt Türk ile işbirliğimizi geliştirmekten dolayı çok mutluyuz. Ağ güvenliği ve filtreleme tarafında projeye danışmanlık yapan ve AR-GE çalışması yürüten Boğaziçi Üniversitesi ve uçtan uca şifreli ve güvenli mesajlaşma protokolleri konusunda pojeye danışmanlık yapan ve AR-GE çalışması yürüten Sabancı Üniversitesi de güçlü paydaşlarımız arasında yer alıyor. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının uzmanlıklarını kattığı bu proje sonunda, farklı kanallardaki bankacılık işlemleri için banka müşterilerine çok daha güvenli bir ödeme altyapısı sunacak ve dijital kimlik doğrulama teknolojilerinde Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir sistem geliştireceğiz” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)