BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuveyt, Türkiye’den 10 milyon maske istedi----

Kuveyt, Türkiye’den 10 milyon maske istedi

Kuveyt, Türkiye’den 10 milyon maske istedi
02 Mart 2020 - 12:32 www.finansgundem.com

Ortadoğu'da İran ile birlikte virüsün en fazla gözlemlendiği ülkelerden biri olan Kuveyt'te 56 hastada virüs tespit edildi. Kuveyt Yönetimi, virüsün daha fazla yayılmaması için de önlem olarak maske alımlarına başladı.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Çin'in Wuhan eyaletinde başlayan ve dünyanın hemen hemen her bölgesine yayılan korona virüs için ülkeler tedbirleri artırmaya devam ediyor. Ortadoğu'da İran ile birlikte hastalığın en fazla gözlemlendiği ülkelerden biri olan Kuveyt'te 56 hastada virüs tespit edildi.Kuveyt Yönetimi, virüsün daha fazla yayılmaması için de önlem olarak maske alımlarına başladı.

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Al Afasy, bu konuda Türkiye ile bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Türk Hükümeti'nden destek talep eden Kuveyt, 10 milyon adetlik maske siparişi verdi. Al Afasy, "Savunma Bakanlığı'na ait kargo uçaklarıyla bu maskeleri Türkiye'den taşıyacağız ve ülkemize getireceğiz" diye konuştu.

Maskeler ülkedeki bazı özel mağazalarda satılacak. Sterilizasyon araçları için yurtdışında bazı ülkelerle temasa geçtiklerini anlatan Al Afasy, "Kuveyt'teki bazı tesislerle de görüştük ve kapasite üstü çalışılıyor" diye konuştu

Geçtiğimiz ay Türkiye, Çin'den gelen talep nedeniyle 200 milyon adetlik maske üretimine başladı. Türkiye normal şartlarda yılda 150 milyon adetlik maske üretimi gerçekleştiriyor.

Koronanın sorumlusu diz çöktü, özür diledi

DSÖ koronayla mücadele için TikTok'ta

Çin'de günlük maske üretimi 100 milyonu aştı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)