BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüstah Alman sunucuya Kalın'dan tokat gibi yanıt----

Küstah Alman sunucuya Kalın'dan tokat gibi yanıt

Küstah Alman sunucuya Kalın'dan tokat gibi yanıt
29 Kasım 2019 - 07:46 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Alman kanalındaki programda "Siz de Zaman'da çalıştınız. Yargılanabilirsiniz" diyen gazeteciye Kalın, "Ben Zaman için çalışmadım, yazı yazdım. Yakın zamanda Naziler iktidara gelir ve sizi yargılar mı" yanıtını verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin "Conflict Zone" programında gazeteci Tim Sebastian’ın sorularını yanıtladı. Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Washington temasları, Suriye'deki gelişmeler, IŞİD'le mücadele, Türkiye'ye yönelik hak ihlalleri suçlamaları, kayyum atanan belediyeler, yargı bağımsızlığı, medyanın durumu gibi kritik konularda Sebastian’ın eleştirel sorularıyla karşılaştı.

Barış Pınarı Harekâtı çerçevesinde Türkiye destekli “Suriye Milli Ordusu” (SMO) unsurlarının insan hakları ihlalleriyle ilgili soruya soruşturmaların sürdüğü yanıtını veren Kalın, Sebastian'ın kaç soruşturma bulunduğu yönündeki ısrarlı soruları karşısında, “İyi bir gazeteci olarak arayıp bulabilirsiniz” dedi.

Sebastian bunun üzerine Kalın’a “Siz de bilmiyorsunuz değil mi?” diyerek soruşturma yürütüldüğü ifadesinin sadece genel bir mazeret olduğunu savundu.

SMO’YA YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Suriye Milli Ordusu mensuplarına yönelik “cihatçı” gibi yakıştırmaları eleştiren Kalın, söz konusu kişilerin ABD'nin beş-altı yıl önce Esad rejimine karşı desteklediği aynı güçler olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“ABD’liler zaman içinde politika değiştirdiler. İdlib bölgesinde Esad güçlerine karşı savaşanlarla aynı Suriyeliler. Bölgede Esad ve IŞİD'e karşı savaştıklarında herkes onları alkışlamıştı.”

PKK/YPG’YE VERİLEN DESTEK

Kalın, ABD’nin Suriye’deki PYD-YPG'ye verdiği desteğe ilişkin olarak da şunları söyledi:

“PYD-YPG’li teröristler, Trump yönetimi dahil, özgürlük aşığı bütün liberal Batılı ülkeler tarafından desteklenen Marksist-Leninist bir örgüttür. ABD’nin Suriye'de IŞİD'le savaş adına Marksist-Leninist bir örgütü desteklemesi benim için anlaşılması oldukça zor bir durum.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ELEŞTİRİLERİ

Türkiye’de basın özgürlüğü önündeki engellerle ilgili eleştiriler konusunda da konuşan Kalın, “Türkiye’de her türlü özgür medyanın bulunduğunu”, yargılananların terör propagandası yaydığını savundu.

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER

Mülakatın ardından geçilen ve izleyicilerden soru alınan bölümde de zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tim Sebastian’ın görevden el çektirilen HDP’li belediye başkanları konusunu gündeme getirmesi üzerine “Ne yazık ki halkın parasıyla PKK’yı destekliyorlardı” diyen Kalın, “Kaçı hüküm giydi?” sorusu üzerine “20 kişiden… bilmiyorum. Mahkeme süreci devam ediyor” dedi.

Net yanıt alamayan Sebastian ise şimdiye kadar hüküm giymiş kimsenin olmadığını hatırlatarak “Masumiyet karinesine ne oldu?” sorusunu yöneltti. Kalın yargılama sürecinin devam ettiğini söylemekle yetindi.

“ZAMAN İÇİN YAZDIM, ÇALIŞMADIM”

Kalın, Sebastian’ın “Belki siz de yargılanırsınız sonraki hükümet geldiğinde. Bu hiç aklınızdan geçti mi? Gülenci bir gazetede çalışıyordunuz. Zaman’da” ifadesi üzerine şu yanıtı verdi:

“Onlar için çalışmadım, orada yazdım, arada fark var” yanıtını verdi.

Sebastian'ın “Türkiye’de devranın dönmesinden endişeli misiniz? Belki sıradaki geldiğinde…siz mahkemeye çıkacaksınız” sorusunu tekrar etmesi üzerine Kalın, “Bilmiyorum, belki 5-10 yıl içinde Naziler sizce iktidara gelir ve sizi yargılar mı? sorusunu yöneltti. (Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş09 Aralık 2019 11:05

    bazı arkadaşlar demiş ki devletimizin bir memurunu korumak yerine vatan haini gibi eleştiriyosunuz vs vs vs. ona cevabım ;dostum devletin seni düşünmezse sen devlet adamını düşünürmüsün? hak hukuk eşitlik adalet kul hakkı yolsuzluk senin benim malımı yandaşa peşkeş çekme vs vs.  bu ülkede en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan milyonlar varken. bu yetkililerin saraylarda oturup mercedeslere binip lüks içinde yaşamaları seni rahatsız etmiyorsa yada yaptıkları şeylere sesini çıkaramıyorsan  kusura bakma seni adam yerine bile koymak hatadır.

  • AYHAN SARIAHMETOGLU02 Aralık 2019 12:57

    ZAMAN İÇİN YAZDIM..AMA ÇALIŞMADIM.... :D  :)  :) GERÇEKTEN....NEYSE..... :D  ;) 

  • MESUT 02 Aralık 2019 11:55

    BU  MİLLET  BU CUMHURİYETİ  KURARKEN DE  AYNI RUH VARDI  İMANSIZLIK İNANÇSIZLIK  HARAM  İLE  UĞRAŞAN  KİŞİLER  KURMADI  BU CUMHURİYETİ  ONLAR  DA  SAHİP  ÇIKMAZ  DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİN RUHU  İNANÇTIR  HELALDİR DÜRÜSTLÜKTÜR  HAİNLİK VE  BÖLÜCÜLÜK  RUHU TAŞIYANLAR VARSA ÜZERİNE  ALINSIN  HATTA  ORTALARINDAN ÇATLASIN  İMANSIZ ,İNANÇSIZ DÜRÜST OLMAYAN FİKRİ  VE  VİCDANI HÜR  OLMAYANLAR  BUNU  ANLAYAMAZLAR  SİZ  HALEN DAHA  AKP  NİN  ORTAYA  KOYMAYA  ÇALIŞTIĞI RUHU  ANLAMAYANLAR  ANLAYIN  %51 > BÜYÜKTÜR  %49 DAN  YANİ  DEMOKRASİ  DE  ÇİZGİ ÖLÇÜ BUDUR  ANLAYANA  SAZ  ANLAMAYANA  DAVUL ZURNA  V.S  V.S  AZ    

  • MESUT 10 Aralık 2019 11:45

    SEN KANDIRILARAK  TERCİH DE  BULUNUYORSAN  BU SENİN  DURUMUN  BİZ  AKLI HÜR VİCDANI HÜR  İNSANLAR  OLARAK  KANDIRILMADAN  DEVLET  VE MİLLETİN  ULUSAL ÇIKARI  NEREDEYSE ONU ANALİZ  EDİP ONA  GÖRE  TERCİH YAPARIZ  

  • vatandaş09 Aralık 2019 11:07

    o 51 milleti kandırabildiğiniz dönemdi. şu an 2 parti %35 e zor ulaşıyorsunuz. milelt uyandı akıllandı artık. inanmıyor sizin yalanlarınıza.

  • MESUT 02 Aralık 2019 11:54

    BURADA  GÖRÜYORUM  Kİ  EN ÜZÜCÜ  OLAN  DEVLETİMİZİN BİR  TEMSİLCİSİNE  SORULAN BİR  SORUYA  VERDİĞİ  DOĞRU VE  GÜZEL CEVAP DAN DOLAYI  TAKTİR EDECEĞİMİZE  YİNE  YAHUDİ GİBİ  HAİN GİBİ  BÖLÜCÜLÜK YAPARAK  HALKIN TERCİHİNİ  HİÇE SAYAN  KENDİN BİLMEZLER VAR  ELEŞTİRİ YAPARKEN  EĞER  BELLİ BİR KRİTERİNİZ  YOKSA  BÖYLE  HAİN OLABİLİYORSUNUZ  ŞUNU  HİÇ KİMSE  UNUTMASIN HALKA RAĞMEN HALIN  ÇOĞUNLUĞUNUN  TERCİHİNE  RAĞMEN  ARTIK  HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ 

  • AYDIN AKÇA01 Aralık 2019 21:09

    ALMAN GAZETECİ DOGRU DEMİŞ. FETÖNÜN ESKİ ADAMI OL SİVİL HÜKÜMETTE GÖREV AL. BEN BİR VATANDAŞ OLARAK AKP İÇİNDE HALA FETÖ RUHU VAR. HANİ BİR FİLM İLE BİR FOTO İLE GELDİN DİYE TEHDİT OLAYI VAR YA HALA GÜNDEMDE. EVET FETÖ DEN SİZE MİRAS KALAN BU DENSİZLİKLER HALA ÇİRKİNLİKLER DEVAM EDİYOR. BEN BU GÜN SİYASİ İKTİDAR OLARAK BU İŞİN BAŞINDA OLSA YÜCE DİVANI KURAR BÜTÜN FETÖCÜLER İÇİN ÖLENLERİMİZ İÇİN HİÇ SUCU YOK İKEN KHK LİLERLE İŞTEN ATILANLARA ASKERİDEN SUCSUZ İKEN SUCU VARMIŞ GİBİ SÜRÜLEN İNSANLARIN HESABINI BU İKTİDARDAN SORMAK İSTERDİM. TIPKI M.ALİ ÇELEBİ GİBİ.  (M)  (M)  (M) MİLLETİMİZ UYANMALI ARTIK MENFAAT DEGİL VATAN DÜŞÜNÜLMELİ

  • MESUT 02 Aralık 2019 12:00

    SENİ  PİS  FETÖCÜ TAK-İYECİ  SEN  KENDİNİ  BÖYLE  GİZLEYECEĞİNİ Mİ SANDIN  SEN  HESAP SORACAKSAN  BU  İKTİDARDAN  DEĞİL ÖNCE KENDİNDEN  SOR BAK BAKALIM  DAMARINDA  DOLAŞAN KAN DA NELER VAR 

  • WAFFEN29 Kasım 2019 13:04

    dinledim, gazeteci bildiğin sürklase etti.

  • Hty29 Kasım 2019 09:18

    Şu haber bile basının durumunu iyi özetliyor

  • sunucu29 Kasım 2019 08:53

    sunucu mantıklı bir soru soruyor, küstahlık bu mu?