BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsalların tercihi altın değil Bitcoin ----

Kurumsalların tercihi altın değil Bitcoin

Kurumsalların tercihi altın değil Bitcoin
08 Ekim 2021 - 11:54 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın perşembe günü müşterileri ile paylaştığı bildiriye göre, BTC fiyatındaki son artışın ardındaki en büyük etken, enflasyondan korunmak isteyen kurumsal yatırımcılar.

Bitcoin (BTC), bu hafta yüzde 35 değer kazanarak 50 bin dolar direncini kırdı ve yeniden 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip bir varlık oldu.

JPMorgan'ın perşembe günü müşterileri ile paylaştığı bildiriye göre, BTC fiyatındaki son artışın ardındaki en büyük etken, enflasyondan korunmak isteyen kurumsal yatırımcılar.

"Yatırımcılar arasında yeniden su yüzüne çıkan enflasyon endişeleri, Bitcoin'in enflasyona karşı koruma olarak yeniden ilgi görmesini sağladı" diye belirten analistler, BTC'nin altına kıyasla gerçek değeri konusunda algı değişikliği olduğunu ileri sürdü.

"Kurumsal yatırımcılar, belki de enflasyona karşı altından daha iyi bir koruma olarak gördükleri için Bitcoin'e geri dönüyor gibi gözüküyor"

Kurumsal yatırımcılar bu kararlarında yalnız değil: Shark Tank yıldızı Kevin O’Leary, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto paraların artık portföyünde altından daha fazla yer kapladığını belirtti.

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin'e gösterdiği bu ilgi, yine JPMorgan tarafından mayıs ayında yayınlanan rapor ile çelişiyor. Dev bankanın analistleri, söz konusu raporda büyük yatırımcıların Bitcoin'den çıkıp altına yöneldiğini ileri sürmüştü.

JPMorgan, son rallinin ardında iki faktör daha olduğunu düşünüyor:

"ABD'li politikacılar, kripto paraların kullanımını ve madenciliğini yasaklama konusunda Çin'i izleyemeyeceklerinin garantisini verdi" diye belirten analistler, şöyle ekledi:

"El Salvador'un Bitcoin kullanmaya başlaması, Lightning Network ve layer 2 ödeme çözümlerinin de büyümesini tetikledi."

Bitcoin, yayın saati itibarıyla 55.678 dolardan işlem görüyor.

Wall Street devleri kripto paralara akın ediyor

ABD’den kripto para borsalarına baskı

'Bitcoin için 50 bin dolar destek olmak üzere'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)