BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKurumsallar, dijital varlık fonlarına döndü!----

Kurumsallar, dijital varlık fonlarına döndü!

Kurumsallar, dijital varlık fonlarına döndü!
07 Temmuz 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Şubat 2018'den beri görülen en uzun süreli satışlar yapan kurumsal yatırım yöneticileri, geçtiğimiz hafta dijital varlık fonlarında 5 haftanın ardından net alıcı oldular.

Şubat 2018'den beri görülen en uzun süreli satışlar yapan kurumsal yatırım yöneticileri, geçtiğimiz hafta dijital varlık fonlarının net alıcıları oldu ve kripto piyasasının ciddi bir dalgalanmanın görüldüğü sürecin ardından yeniden dönüş yaşadığı konusunda umut verdi. 

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi kripto paralara ayrılan dijital varlık fonları, 2 Temmuz ile biten haftada toplamda 63 milyon dolar yatırım aldı. Bireysel dijital varlık fonları, dokuz haftadır ilk kez yatırım almış oldu.

Bitcoin'e ayrılan fonlar, geçtiğimiz hafta 38,9 milyon dolar yatırım aldı ve 2021 yılında aldıkları yatırım miktarı 4,18 milyar dolara ulaştı.

Önceki üç hafta boyunca yatırım kaybeden Ether fonları, geçtiğimiz hafta 17,7 milyon dolar yatırım alarak, yıl içinde aldıkları toplam yatırım miktarını 960 milyon dolara çıkardı.

Polkadot fonlarına 2,1 milyon dolar, XRP fonlarına ise 1,2 milyon dolar yatırım yapıldı.

Çoklu varlık fonları da geçtiğimiz hafta yatırım aldı, fakat toplam miktar önceki haftalara kıyasla oldukça düşük oldu. Bu durum, yatırımcıların yeniden Bitcoin'e yöneldiğini gösteriyor.

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim şirketi Grayscale, geçtiğimiz hafta yönetilen varlıklarının toplam değerinin 29,8 milyar dolara ulaştığını aktardı. Diğer yandan bazı analistler, önümüzeki haftalarda Grayscale'in GBTC fonunun kilitleme süresinin dolmasıyla birlikte yatırımcıların hisselerini satabileceği ve piyasadaki satış baskısının artabileceğinden endişe ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)