BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurumsal dünyanın yeni trendi esnek çalışma----

Kurumsal dünyanın yeni trendi esnek çalışma

Kurumsal dünyanın yeni trendi esnek çalışma
05 Temmuz 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisinin ortaya çıkışıyla alınan karantina önlemleri sürecinde popülerlik kazanan uzaktan çalışma trendi yerini esnek çalışmaya bırakıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi aşı uygulamalarının hızlanmasıyla birlikte gerilemeye başladı. Bu nedenle birçok şirket, pandemi sürecinde popülerleşen evden çalışma uygulamasını bırakarak çalışanlarını ofislere çağırıyor. Bu nedenle birçok şirket çalışanlarına yeni haklar bile sunmaya başladı.

Ancak çalışanların oldukça memnun olduğu evden çalışma modeli, patronlar arasında halen bir tabu olmaya devam ediyor. Yine de bu durum kalıcı olmayabilir. Yakın zamanda Amazon tüm ofis çalışanlarını tam zamanlı olarak geri çağırdı. Sonuç ise bir grup öfkeli çalışan oldu.

Microsoft ise çalışanlarına hibrit çalışma seçeneği sundu. Bu uygulamanın sonucunda çalışanların memnuniyeti dikkat çekti. Amazon ve Microsoft çalışmak için harika şirketler olsa da bu şirketlerin de yeni yetenekleri çekmek için bazı imkanlar tanıması gerekiyor. 2021 yılında ise yeni yetenekleri şirketlerine çekmek isteyen işverenlerin ofise dönme konusunda ısrarcı olmaması gerekiyor.

Wall Street kendini bu trendin dışında tutmaya çalışsa da, başarılı olma ihtimali düşük. Anjani Trivedi’nin yakın zamanda Bloomberg’de kaleme aldığı yazıda bankacılık sektörü çalışanlarının da ofise dönüşten memnun olmayacağını söyledi. Haftada 120 saat masa başı çalışma karşılığında bir takım yan haklar, çalışanlar için artık yeterli değil.

finansgundem.com'un derlemesine göre, Citigroup CEO’su Jane Fraser ise bu durumu anlıyor gibi görünüyor. Fraser çalışanlarına rakipleri JPMorgan Chase, Goldman Sachs ve diğer bankaların aksine esnek çalışma imkanı tanıyor. Bu imkanlar yalnızca genç çalışanlar için değil, genellikle kadınlardan oluşan ve çocuk sahibi daha ileri yaştaki çalışanlar için de oldukça çekici.

Bugünlerde şirketlerin çalışan arayışına şahit oluyoruz. Bunun nedeni ise çalışanların tam zamanlı olarak ofise dönmek istemiyor olması.

Küresel ısınma nedeniyle yakında yok olacak!

 

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un iş felsefesi nedir?

 

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)