BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKürüm Demir iflas erteleme istedi----

Kürüm Demir iflas erteleme istedi

Kürüm Demir iflas erteleme istedi
11 Mart 2016 - 16:40 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Kürüm Demir ve Kürüm Pazarlama için mahkemeye başvuru yapıldı

Temelleri bundan 40 yıl kadar önce atılan Kürüm Holding’e bağlı iki şirket için iflas erteleme başvurusu yapıldı. Başvurunun yapıldığı firmalardan Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk’ta da yatırımları bulunuyor. Kürüm Holding’e bağlı tesislerde bini aşkın kişi çalışıyor.

Hürriyet’in haberine göre iflas erteleme başvurusu ile mahkemeye son giden firmalardan ikisi Kürüm Holding şirketleri oldu. Kürüm Demir Sanayi Dış Ticaret A.Ş ve Kürüm Pazarlama A.Ş için mahkemeye başvuru yapıldı. Dava, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın ilk duruşması 8 Haziran günü görülecek.

Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. İSO’un son açıkladığı araştırmaya göre şirket 153. şırada yer alıyor. Kürüm Holding’in kurucusu Haşmet B. Kürüm, bir dönem Beşiktaş Kulübü yönetiminde de yer almıştı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR11 Mart 2016 18:58

    Son günlerde iflas ertelemesi talep eden özel şirketlerin sayısında bir artma var. Bu özel şirketlerin bınoları herhangi bir yatırım fonu içindeyse oluşan zararı bu kesim çekmemeli. SPK bu konuda düzenleme yapmalı.Zira fon sahibinin bu durum karşısında hiçbir kusuru yoktur.Zararın tamamını neden üstlensin?

  • ZERRİN DİZDAR11 Mart 2016 18:55

    Ben aldığım yatırım fonu içinde hangi bono var ? bu bonolar hangi şirkete ait bu şirketler iflas edebilir mi ? bunlara bakarak işlem yapamam.Hiçbir yatırımcı da bunları yapmaz. Bu konuda yasal bir sozunluluk olmadığı gibi olması da hukuken imkansızdır. Zarara uğramışsam portföy şirkertini dava ederim. Hukuk bunu emreder.

  • BİROL DİZDAR11 Mart 2016 18:53

    Yatırım fonu alırken portföyünde özel sektör bonosu veya tahvili olan fonu almayın. Size tavsiyem. Sonra pişman olursunuz.