BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan Ankara ve Suriye açıklaması----

Kurtulmuş'tan Ankara ve Suriye açıklaması

Kurtulmuş'tan Ankara ve Suriye açıklaması
22 Şubat 2016 - 21:03 www.finansgundem.com

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu saat 11.25'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. hükümetle ilk kez bir araya geldiği toplantı, 8.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, 5. kez toplanan Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündemi terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmeler oldu.

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının ardından atılacak adımların değerlendirildiği toplantıda, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları PYD ve YPG başta olmak üzere Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik izleyeceği yol haritası ele alındı. Yeni güvenlik konseptinin masaya yatırıldığı toplantıda bölgesel ve uluslararası gelişmeler konu başlıkları arasında yer aldı. 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI
Biz elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştiği anda, bir baş parmak ve el bulundu patlama yerinde. Buradan şahsın kimlik bilgileri tespit edildi. PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiği tespit edildi. İsminin başka bir isim olup olmadığı tahkikatı yürüten savcılığın görev alanı içinde. Savcılık bununla ilgili resmi açıklamayı yapacaktır. Net olan şey şudur, saldırıyı yapan kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiğidir. Gerçek kimlik DNA testiyle kesinleşecek. İsmi başka olabilir ama bu meselenin gerçeğini değiştirmez. BU kişi PYD bölgesinden giriş yapmış ve ibra ettiği kimliği üzerinden kayda alınmıştır.

Ankara saldırısı gösterdi ki Türkiye ciddi bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Son derece kapsamlı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Terörle mücadelede esas meselemiz ulusal birliği sağlamamızdır. Hepimizin ortak çizgide buluşma mecburiyetimiz var. Bir toplantı yapıldı, sadece Ankara için değil  illere özel güvenlik konseptleri için derin müzakereler yapıldı. Ankara Merasim Sokak'ta tüm Türkiye'ye gözdağı vermek için bu saldırıyı gerçekleştirdiler. 

CERATTEPE'DE YAŞANANLAR
Artvinli hemşehrilerimiz rahat olsun. Hükümet olarak çevreye zarar verilmemesi için her türlü tedbiri alırız. Buradaki maden ocağının kapalı ocak olacak şekilde faaliyet göstermesi için izin verilmiştir. Türkiye her türlü madeninden istifade etmeli ama bunu yaparken doğaya zarar vermeyecek tedbirleri de alacaktır. 

SURİYE'DE ATEŞKES
Ateşkesin sağlanacak olmasını olumlu karşılıyoruz. Ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur. 6 aylık bir müzakere süreci öngörülüyor. Ateşkeste DAİŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. Ümit ediyoruz ki DAİŞ'la mücadele çerçevesinde Rusya'nın sivil ve masum insanları öldürmez. Bütün bunlara rağmen ateşkesi olumlu karşılıyoruz. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye'deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD'nin de Esad'sız bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)