BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş: 600 bine yakın mülteci gelebilir----

Kurtulmuş: 600 bine yakın mülteci gelebilir

Kurtulmuş: 600 bine yakın mülteci gelebilir
08 Şubat 2016 - 21:38 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Terör operasyonlarının ardından, bölgedeki vatandaşlara yönelik çalışmalara hız vereceklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Oradaki insanlarımızın gerçekten gönüllerinin, zihinlerinin ihya edilmesi zorunluluğu vardır. Silopi'de terör bütünüyle bitti. Hemen Silopi'den başlayarak, diğer ilçelerimizde ve yerleşim yerlerinde insanlarımızın zihinlerinin ve gönüllerinin yeniden ihya edilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Aynı şekilde bir inşa süreci de zorunludur."

"Türkiye her zaman teyakkuz halindedir"
Kurtulmuş, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin, Türkiye'nin, her zaman tedbirli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek, Türkiye'nin egemenliğine zarar verebilecek olan herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir ve bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar" dedi.

En hassas onunun, Türkiye'nin egemenliği olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin toprağının bölünmesinden, parçalanmasından yana değiliz' görüşümüzü samimi olarak ortaya koyuyoruz ama en az bunun kadar hassas olduğumuz bir konu da Türkiye'nin egemenliği ve Türkiye'nin bütünlüğüdür. Bu anlamda Türkiye'ye doğrudan ya da dolaylı saldırı anlamına gelebilecek her türlü gelişmeyi de çok yakinen takip eder, onlarla ilgili de gerekli tedbirlerimizi alırız."

"Yeni mülteci dalgasının gelmesi muhtemel"
Suriye'den yeni bir mülteci dalgasının Türkiye'ye gelebileceğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yakın dönemde bu bölgelerde olabilecek en kötü senaryoda 600 bine yakın yeni bir mülteci dalgasının Türkiye sınırlarına gelmesinin muhtemel olduğu da değerlendirilmektedir. Öncelikli hedefimiz, bu gelmiş olan ve gelebilecek göç dalgalarının mümkün olduğunca Türkiye sınırının dışında, orada ağırlamak, verilecek hizmetlerin tamamını orada vermek."

Suriye'deki her gelişmenin, Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"911 kilometre sınırımız var. Bilmem kaç bin kilometre öteden gelen, 10 bin kilometre öteden, 4 bin kilometre öteden, 6 bin kilometre öteden gelenler Suriye ile yakından ilgileniyorlar. Hatta fiilen Suriye'deki çatışmanın içerinde yer alıyorlar. Hatta Suriye'nin bir vekalet savaşları üzerinden lime lime edilmesinin tarafı oluyorlar. Bölünmesinin, parçalanmasının tarafı oluyorlar."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)