BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurtarma paketi Lufthansa hisselerini yükseltti----

Kurtarma paketi Lufthansa hisselerini yükseltti

Kurtarma paketi Lufthansa hisselerini yükseltti
02 Haziran 2020 - 13:47 www.finansgundem.com

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın hisse senetleri hükümetin 10 milyar euroluk kurtarma paketi önündeki engellerin aşılmasıyla yükseldi

Deutsche Lufthansa AG hisse senetleri, Alman hükümetinin 9 milyar euroluk (10 milyar dolar) kurtarma paketinin önündeki engellerin çoğunu aşmasının ardından yükseldi.

Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketinin hisseleri, Frankfurt Borsasının geçen haftadan beri açık olduğu ilk gün olan Salı günü yüzde 8.3 yükselmesinin ardından yerel saat ile 09:04'te yüzde 6.6 artıda 9.75 eurodan işlem gördü.

Lufthansa, Avrupa Birliği'nin (AB) anlaşmaya yönelik desteğini kazanmak için ana merkezlerinde operasyonel slotlarını devretmeyi kabul ederek Cuma günü kurtarmanın önündeki engelleri aşmaya başlamıştı.

Şirketin denetim kurulu Pazartesi günkü bir oylamada söz konusu kararı onayladı. Alman hava yolu şirketi Kovid-19 pandemisinin sektörde on yıllardır süren büyümeyi sert bir şekilde noktalamasının ardından acil yardım talep ediyor.

Şirket krizin ardından filosunun 100 uçak daha küçük olmasını bekliyor. Bu durum iş gücünde 10 bin kişilik bir azalmayı işaret ediyor.

Lufthansa'nın 9 milyar euroluk "kurtarma paketi" onaylandı

THY yurt dışı uçuşlarına başlıyor

Aeroflot ilk çeyrekte 22,5 milyar ruble zarar açıkladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)