BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda: Ultra gevşek para politikasını devam ettirmeye kararlıyız----

Kuroda: Ultra gevşek para politikasını devam ettirmeye kararlıyız

Kuroda: Ultra gevşek para politikasını devam ettirmeye kararlıyız
13 Nisan 2022 - 10:28 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, enflasyonda yukarı hareketin yüksek ithal maliyetler tarafından yönlendirildiğini ve bunun ekonomiye zarar verebileceğini söyledi.


Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un ekonomiyi desteklemek için ultra gevşek para politikasını devam ettirmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Enerji fiyatlarının keskin şekilde arttığı ve şirketlerin ham madde maliyetlerindeki artışı istikrarlı bir şekilde hane halklarına yansıttığı ortamda tüketici enflasyonunun net şekilde hızlanmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı.

Tüketim iyileşme işareütleri verdikçe ve güçlü denizaşırı talep ihracatı destekledikçe Japon ekonomisinin pandeminin etkilerinden toparlanacağını belirten Kuroda, riskler konusunda da uyardı.

"Pandeminin etkisinden ve Ukrayna'daki gelişmeler ile bunun emtia fiyatlarına etkisinden kaynaklı olarak görünüm oldukça belirsiz olmaya devam ediyor" diye konuşan Kuroda, BOJ'un pandemi öncesi seviyelere toparlanmaya çalışan ekonomiye devasa desteğini devam ettireceğini ifade etti.

Japonya'da enflasyon BOJ'un hedefinden uzak kalmaya devam etti

 

Kuroda: Enflasyondaki yükseliş sürdürülebilir değil

 

Kuroda: Müdahale başvurulacak son çare

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)