BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuroda: Müdahale başvurulacak son çare----

Kuroda: Müdahale başvurulacak son çare

Kuroda: Müdahale başvurulacak son çare
15 Şubat 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

BoJ Başkanı Kuroda, BoJ'un getiri hedefini savunmak için sınırsız miktarda devlet tahvili almasını başvurulacak son çare olarak yorumladı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, getiri hedefinin savunulması için BoJ'un sınırsız miktarda devlet tahvili satın almasının "başvurulacak son çare" olduğunu ve bu aracın sık sık kullanılamayacağını söyledi.

Kuroda, BoJ'un ekonomiyi ultra gevşek para politikası ile destekleme ihtiyacı ile uzun süreli gevşemenin artan maliyetini azaltmak arasında dengeyi sağlayacağını vurguladı.

"Müdahaleyi gerektiğinde yapacağız"

BoJ'un piyasaya müdahale etmesine neden olarak Japon devlet tahvili getirilerinde son dönemde yaşanan yükselişin Japon ekonomisiyle ilişkili faktörlerden değil, artan denizaşırı faiz oranlarından kaynaklanmasını gösteren Kuroda, "Müdahale başvrulacak son çare ve diğer merkez bankaları tarafından bariz bir şekilde kullanılmayan güçlü bir kaynak. Bu tür operasyonlara sıklıkla başvurmayı beklemiyoruz. Müdahaleyi gerektiğinde yapacağız" diye konuştu.

Kuroda, BOJ'un para politikasını yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılana kadar ultra gevşek para politikasını devam ettireceği taahhütünü de tekrarladı.

Japon ekonomisinde büyüme beklentilerin gerisinde kaldı

 

Lagarde: Enflasyon yakın gelecekte yüksek kalacak

 

ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentisi ocakta düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)