BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKuroda: Japonya'da enflasyon yüzde 2 civarında kalacak----

Kuroda: Japonya'da enflasyon yüzde 2 civarında kalacak

Kuroda: Japonya'da enflasyon yüzde 2 civarında kalacak
27 Mayıs 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, enerji fiyatlarında keskin bir düşüş yaşanmadığı sürece Japonya'da çekirdek enflasyonun gelecek 12 ayda büyük olasılıkla yüzde 2 civarında kalacağını söyledi.

Kuroda parlamentoda yaptığı konuşmada, tüketici fiyatlarında artışın, ücret artışları ile desteklenmemesi, bir araya gelmemesi halinde "istikrarlı ve sürdürülebilir" şekilde yukarı gitmeyeceğini de vurguladı.

BOJ Başkanı, enflasyonda son dönemde yaşanan yükselişin tek başına BOJ'un ekonomiye sağladığı parasal teşvikleri hemen geri çekmesine yol açmayacağına da işaret etti.

Kuroda, "BOJ, yüzde 2 enflasyon hedefini başarmak için hükümet ile yakın şekilde çalışmaya devam edecek" ifadelerini de kullandı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida da, Japonya'da fiyatlarda son dönemde yaşanan artışın büyük ölçüde küresel akaryakıt ve ham madde fiyatlarından kaynaklandığını, BOJ'un enflasyon hedefini başarmak için çabalarının devam ettirmesini beklediklerini söyledi.

Kishida'dan Japonya MB'ye enflasyon mesajı

 

Amerikalılar enflasyonun geçici olduğuna inanıyor

 

Rusya MB Başkanı, enflasyonu değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)