BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuroda: İhtiyaç halinde daha fazla genişlemeye gideriz----

Kuroda: İhtiyaç halinde daha fazla genişlemeye gideriz

Kuroda: İhtiyaç halinde daha fazla genişlemeye gideriz
10 Haziran 2019 - 11:03 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, BOJ'un ihtiyaç halinde daha fazla parasal genişlemeye gidebileceğini, ancak mevcut durumda MB'nin harekete geçmesi için ihtiyaç bulunmadığını belirtti

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın ihtiyaç halinde parasal teşvik verebileceğini, ancak finansal sistem üzerindeki yan etkilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kuroda, Bloomberg Television'dan Kathleen Hays ile Fukuoka'da gerçekleştirdiği mülakatta yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ivmenin kaybedilmesi durumunda BOJ'un daha fazla genişlemeye gidebileceğini belirtti. Kuroda, sağlıklı ekonomiyi işaret ederek BOJ'un mevcut durumda harekete geçmesine ihtiyacı bulunmadığını vurguladı.

Japonya MB Başkanı, BOJ'un hala büyük bir adım atıp atamayacağı sorusunu “Öyle düşünüyorum.” diye yanıtladı ve dört politika seçeneğini sıraladı: Eksi yüzde 0.1 negatif faizi daha da indirmek, 10 yıl vadeli hazine tahvili faiz hedefini düşürmek, parasal tabanı artırmak veya varlık alımlarını artırmak.

Kuroda, “Yüzde 2'lik enflasyon hedefimize doğru ivmenin kaybolması durumunda, o zaman tabii ki BOJ politika değiştirerek hızlı bir şekilde yanıt verecektir.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)