BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuroda: BOJ piyasalara uygun adımları atacak----

Kuroda: BOJ piyasalara uygun adımları atacak

Kuroda: BOJ piyasalara uygun adımları atacak
09 Mart 2020 - 09:10 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın korona virüsün ekonomiyi nasıl etkileyeceğini yakından takip edeceklerini ve ihtiyaç olduğunda uygun adımları atacaklarını söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Koruda, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Japonya'nın ekonomik görünümüne yönelik belirsizlik arttı, yatırımcı güveni bir miktar kötüleştiği ve piyasalar istikrarsız hareketler yapıyor. BOJ, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada işaret ettiği yol haritası temelinden çekinmeden hareket edecek. Ekonomik görünümde belirsizlik ve gergin piyasalar karşısında piyasa istikrarını başarmaya uğraşacağız" dedi.
Maliye Bakanı Taro Aso da G7'nin para politikası gibi maliye politikası alanında da koordineli hareket etmesi gerektiğini savundu.
Korona virüs salgınını etkileri karşısında para politikasının ekonomide büyümeyi ateşlemek için yapabileceklerinin sınırı olduğunu belirten Aso, mali politikanın daha büyük bir rol oynayabileceğini vurguladı.
Aso, Japonya'nın döviz piyasasına müdahalesi olup olmayacağı konusunda yorum yapmadı.
Bu arada korona virüsün ekonomiye etkisi ve piyasa hareketlerini görüşmek üzere Türkiye saati ile 09,30'da BOJ, Japonya Maliye Bakanlığı ve Finansal İstikrar Ajansı yetkilileri bir araya gelecekler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)