BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda yukarı yönlü seyir sürüyor----

Kurlarda yukarı yönlü seyir sürüyor

Kurlarda yukarı yönlü seyir sürüyor
18 Ekim 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,2770 liradan, euro 10,7470 liradan güne başladı. Hazine ihaleleri ve ABD sanayi üretimi izlenecek, EKK toplanacak

Serbest piyasada 9,2750 liradan alınan dolar, 9,2770 liradan satılıyor. 10,7450 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,7470 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise cuma günü uluslararası piyasada 9,2574'ten kapanması sonrası, bugün 9,2860 ile tarihi zirvesini gördü ve bankalararası piyasanın açılışında 9,2800 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 9,1950 lira, euronun satış fiyatı ise 10,6710 lira olmuştu.

Haftanın ilk günü yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında ABD sanayi üretimi verisi takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Çin ekonomisinde büyüme 2021 yılının üçüncü çeyreğinde keskin şekilde yavaşladı. Enerji sıkıntısı, tedarik zinciri problemleri ve Pekin yönetiminin gayrimenkul ile teknoloji sektörlerine yönelik uyguladığı tedbirler büyümeyi yavaşlattı.

Çin'in sanayi üretiminde artış, Eylül ayında ekonomistlerin beklentilerinin altında kaldı. Perakende satışlar ise Ağustos ayına göre toparlandı.

Çin, ABD Doları cinsinden tahvil ihracı için 14 bankaya yetki verdi.

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Çinli otoritelerin China Evergrande Group'un Çin ekonomisi için finansal sistemi için yarattığı riskleri kontrol altına alabilecek durumda olduklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klass Knot, merkez bankaları en önemli teşvik programlarını gelecek yılın ilk yarısında sona erdirmeye, kapatmaya başladıklarında faizlerin yükselmeye başlayacağını söyledi.

Financial Times'ın haberine göre Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Birliği'nin ihraç ettiği tahvillerden yapabileceği satın alma miktarını artırmanın yollarını araştırıyor.

Muhammed El-Erian, Fed'in COVID-19 salgını sırasında uygulamaya konan teşvikleri geri çekmesi halinde, yatırımcıların piyasa oynaklığında yaşanacak artışa hazırlanmaları gerektiğini, yüksek enflasyonun en az bir yıl daha devam edeceğini söyledi.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, tedarik zincirlerinin karşı karşıya oldukları bir çok zorluğun gelecek yıla da taşınacağını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Angola Devlet Başkanı Manuel Gonçalves Lourenço ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda 2022 yılı bütçesi ve ekonomik gelişmeler görüşülecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından uluslararası yatırım pozisyonu verileri açıklanacak (10.00).

TCMB öğleden sonra ise Ağustos ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini duyuracak (14.30). Konut fiyatları Temmuz'da aylık yüzde 2,8, yıllık yüzde 31,0 artış göstermişti.

Hazine, iki ihale birden düzenleyecek. 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil yeniden piyasaya sunulurken, 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvil ilk kez satışa çıkarılacak. Bir önceki 2 yıllık tahvilde faiz ortalama yüzde 18,09 olmuştu.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de Eylül ayı sanayi üretimi verisi beklenecek. Sanayi üretimi bir önceki ay sanayi üretiminde aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,9 artış yaşanmıştı. Piyasalarda beklenti sanayi üretiminde yüzde 0,2 artış olacağı yönünde oluştu.

ABD'nin diğer verisi ise NAHB Konut Piyasası Endeksi (17.00) ve sermaye hareketleri (23.00) olacak. NAHB Konut Piyasası Endeksi için piyasa beklentisi 76 seviyesinde kalacağı yönünde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)