BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda yukarı yönlü hareket sürüyor----

Kurlarda yukarı yönlü hareket sürüyor

Kurlarda yukarı yönlü hareket sürüyor
28 Eylül 2021 - 09:04 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,8250 liradan, euro 10,3360 liradan güne başladı. ABD konut ve Tüketici Güven Endeksi verileri ile yetkililerin konuşmaları takip edilecek

Serbest piyasada 8,8230 liradan alınan dolar, 8,8250 liradan satılıyor. 10,3340 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,3360 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,8270 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3270 lira olmuştu.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,69 azalışla 8,8225'e gerilemesinin ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,8240 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı yeni günde, ABD konut ve Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek.

Merkez Bankası yetkililerinin konuşmaları da yurt dışı gündemin takip edilecek maddeleri olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, alınan önlemlerle bir yıl içinde rezervlere yaklaşık 50 milyar dolara yakın para geleceğini öngörüyor.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, TCMB faiz indiriminin Türkiye'nin dış dengesinde sağladığı ılımlı gelişmeye zarar verebileceği yorumu yaptı. 

ABD'de Senato, federal borçlanma tavanının askıya alınmasına ve hükümetin kapanmasının önüne geçilmesine yönelik tasarıya onay vermedi.

Almanya seçimlerini önde tamamlayan Sosyal Demokrat Parti‘nin (SPD)  başbakan adayı Olaf Scholz, bir koalisyon için Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile "yeterince ortak noktaya" sahip olduklarını söyledi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in ardından Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da görevinden ayrılma kararı aldı.

Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun ciddi bir endişe haline gelmesi durumunda Fed'in faiz oranlarını artıracağını söyledi.

New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlama zamanının gelmekte olduğunu söyledi. Ancak Williams, bir Faiz artırımının hala çok uzakta olduğuna da işaret etti.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, ABD'de istihdamın Fed'in aylık tahvil alımlarını azalmaya başlaması için hedeflenen seviyenin hala biraz altında olduğunu söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in çalışmak isteyen her Amerikalının bir iş bulmasını sağlama taahhüdüne bağlı olmaya devam ettiğini söyledi.

SEC Başkanı Gary Gensler, ABD kripto para piyasaları ve bunlarla ilgili platformların regülatörlerin gözetim, denetimlerinin dışında kalmaya devam etmeleri halinde bunun sonunun iyi olmayacağı uyarısında bulundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Fransa Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi 6. Dönem Toplantısı'na ve JETCO Protokolü İmza Töreni’ne katılacak (12.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), uluslararası rezervler ve döviz likiditeki verilerini açıklayacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasalarında Almanya'dan gelecek GFK Tüketici Güven Endeksi(09.00) ile Fransa'dan gelecek Tüketici Güven Endeksi (09.45) takip edilecek.

ABD'de öncü mal ticaret dengesi (15.30), FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller Konut Fiyat Endeksi (16.00), Conferance Board Tüketici Güven Endeksi, Richmond Fed İmalat Endeksi (17.00), Dallas Fed Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi (17.30), API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek. Ayrıca 7 yıllık tahvil ihalesi de gündemde bulunuyor.

ECB Başkanı Lagarde, bir gün önce parlamentoda yaptığı konuşmanın ardından bu kez ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda konuşacak (15.00).

İngiltere Merkez Bankası (BOE) üyesi Catherine Mann (15.50), Chicago Fed Başkanı Charles Evans (16.00), St. Louis Fed Başkanı James Bullard (20.40), Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (22.00), günün konuşma yapacak merkez bankası yetkilileri olacak.

Ayrıca ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği "Şoklar, Değişimler ve Gelişen Ekonomik Manzara" 2021 Yıllık Toplantısı'nda konuşacak (21.30).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)