BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda TCMB faiz kararı izlenecek----

Kurlarda TCMB faiz kararı izlenecek

Kurlarda TCMB faiz kararı izlenecek
18 Kasım 2021 - 08:57 www.finansgundem.com

Piyasalar Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararına kilitlendi. Türk Lirası sabah saatlerinde rekor tazelerken, son günlerde sürekli yukarı yönde yaşanan hareketliliğin ardından analistler TCMB'den gelecek kararı bekliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB’nın faiz kararı öncesinde Dolar/TL'deki yükseliş baş döndürmeye devam ediyor. Geçen cuma 10 lirayı aşan kur, sadece 3 günde yaklaşık yüzde 10 yükseldi 11 lira sınırına dayandı.  Gece saat 4 sularında 10,9678'i gören dolar/TL, bu sabah saatlerinde 10,84-85 düzeyinde seyretti. Euro/TL ise 12,43'ü gördükten sonra bu sabah 12,31'den işlem görüyor.

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklamalarıyla dün yüzde 3 civarında yükselişle günü kapattı.

Hafta başından bu yana dolar karşısında yüzde 8’e yakın değer kaybederek dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi olan TL’yi ikinci sırada ise yüzde 3 düşüşle Şili pesosu takip ediyor.

Türk Lirası sene başından bu yana ise yüzde 30'dan fazla değer kaybederken dolar kuru 7,40'tan 10,86'ya tırmandı. Dolar/TL 2021 yılında en düşük seviyeyi Mart ayında 6,89 ile görmüştü.

Dolar/TL 08.59 itibarıyla yüzde 1,98 oranında yükselişle 10,8434 seviyesinden işlem görürken, euro/TL de 12,3141 seviyesinden işlem gördü.

Dolardan yeni rekor

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Döviz alım satımında kimlik tespiti zorunlu hale getiren düzenlemede değişikliğe ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre, 100 dolar ve üstünde, kimlik beyanı zorunlu olacak.

Çin'in en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande Group, varlık satışına devam ediyor.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, stablecoinlere atfedilebilecek ana risklerin güçlü, tutarlı gözetim ve denetim yokluğundan kaynaklandığını savundu.

Goldman Sachs CEO'su David Solomon, küresel ekonominin pandeminin etkilerinden çıkmaya çalışması ile piyasaların zorlu bir dönem ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Moderna 18 yaşın üzerindeki yetişkinler için Kovid-19 aşısının takviye dozuna onay verilmesi için Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurdu.

Reel sektör Merkez Bankası'ndan ne bekliyor

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini yayımlayacak (10.00).

Haftanın en önemli gündem maddesi olan TCMB Faiz kararı açıklanacak. TCMB son iki toplantısında piyasaların beklentisinin üzerinde 300 baz puan faiz indirimine gitmişti (14.00). ForeksHaber tarafından düzenlenen ankete katılan 17 ekonomistin tamamı faiz indirimi yönünde görüş belirtirken, medyan tahmini 100 baz puan indirim yönünde oluştu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka  istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

TBMM Genel Kurulunda 5. Yargı Paketi görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ele alınacak. (TBMM/10.00)

Günün önemli şirket haberleri 18/11/2021

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da önemli bir verinin beklenmediği günde ABD'de işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi (16.30), Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi (18.00), doğal gaz stokları (18.30), Kansas City Fed İmalat Endeksi (19.00) verileri bulunuyor.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans ekonomi ve para politikası üzerine bir sunum yapacak (22.00).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)