BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar kritik seviyelerin altına sarkıyor ----

Kurlar kritik seviyelerin altına sarkıyor

Kurlar kritik seviyelerin altına sarkıyor
16 Ağustos 2021 - 14:06 www.finansgundem.com

Türk lirası geçen hafta PPK sonrası başladığı düşüş hareketini yeni haftanın ilk gününde de sürdürüyor. Dolar/TL 8,45'in altını test ederken euro/TL de 10 TL'nin altını gördü.

Döviz kurları yeni haftaya düşüşle başladı. Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri sabit tutması ve önümüzdeki dönem için de faiz indirimi mesajı içermeyen PPK metni ardından dolar/TL sınırlı düşüşünü sürdürürken günün ilk bölümünde 8,5'in altını gördü.

14.05 itibarıyla serbest piyasada dolar/TL yüzde 0,54 oranında düşüşle 8,4715 seviyesinden, euro/TL de 9,9853 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL enflasyonun politika faizi düzeyine yaklaşması ve bu yükselişe rağmen Erdoğan'ın düşük faiz çağrısını tekrarlaması ardından 8,3'ten 8.68'e kadar yükselmiş PPK kararı ardından ise 8.5'ye doğru gerilemeye başlamıştı.

Yatırımcılar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faizlerin önümüzdeki dönemde düşeceğine yönelik açıklamasının ardından TCMB'nin bu ay olmasa da önümüzdeki ay ya da aylar için metin değişiklikleri ile bir indirim mesajı verip vermeyeceğini izliyordu. Ancak geçen hafta TCMB tarafında bu beklentiler karşılıksız kaldı.

Dolar Endeksi'ndeki gerilemenin de desteğiyle geçen hafta 8,50'nin altını test ettikten sonra 8,51'in hemen üzerinde haftayı noktalamıştı.

Altından çıkış: Ekonomi iyileşiyor uyarısı

Yüksek enflasyon işsizliği düşürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)