BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar kapanış seviyelerine yakın hareket ediyor----

Kurlar kapanış seviyelerine yakın hareket ediyor

Kurlar kapanış seviyelerine yakın hareket ediyor
08 Temmuz 2021 - 09:04 www.finansgundem.com

Serbest piyasada dolar 8,6880 liradan, euro 10,2720 liradan güne başladı. Almanya ticaret ve ABD işsizlik başvuruları takip edilecek

Serbest piyasada 8,6860 liradan alınan dolar, 8,6880 liradan satılıyor. 10,2700 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2720 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,7050 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2620 lira olmuştu.

09.00 itibarıyla dolar/TL 8,6880, euro/TL 10,2642 seviyesinden işlem gördü.

Önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, Almanya ticaret ve ABD işsizlik başvuruları takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) stratejik gözden geçirme sonuçların da gündemde yer alıyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran ayı toplantı tutanakları, Fed üyelerinin varlık alımlarında bir azaltımın değerlendirilmeye başlanması için ortaya konan Fed'in hedeflerine doğru önemli ilerleme şartının henüz yerine gelmediğini ortaya koydu.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 15-16 Haziran toplantı tutanaklarını değerlendiren Goldman Sachs, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasının çok uzakta olmadığını gösterdiğini savundu.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in aylık 120 milyar dolarlık tahvil alım programını azaltmaya başlamanın zamanının yaklaştığını söyledi. Ancak Bostic, varlık alımı azaltımının ne zaman gerçekleşeceği konusunda tarih vermedi.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japon hükümetinin yeni koronavirüs dalgasının önüne geçmek için Tokyo bölgesinde olağanüstü hal ilan etmeye hazırlandığını söyledi.

Dünyanın önde gelen endeks yayıncılarından FTSE Russell, Amerikalıların Çin ordusu ile bağlantılı şirketlere yatırım yapmalarını yasaklayan kararnamede yapılan güncelleme sonrasında 20 kadar Çin şirketini daha endekslerinden çıkaracağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Biden yönetiminin uluslararası seyahat sınırlamalarını, ABD iş dünyasından ve Kongre üyelerinin artan baskılarına rağmen, yakın zamanda kaldırmayacağını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Ticaret Bakanlığı, Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarını açıklayacak(10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanmanın vadesi, maliyeti ve çevirme oranlarını yayımlayacak (17.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasaları açıldığında Almanya'da dış ticaret ve cari denge (09.00) verisi ilk olarak ekranlara düşecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB), 18 aydır devam ettirdiği stratejik gözden geçirme konusunda 25 üyenin toplantılardan çıkan sonuçlarını açıklayacak.

ABD'de işsizlik başvuruları (15.00), doğal gaz stokları (17.30), DoE petrol stokları (18.00), tüketici kredileri (22.00) verileri izlenecek.

Sri Lanka, Malezya, Sırbistan ve Polonya merkez bankaları tarafından faiz kararları açıklanacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)