BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar haftaya başlarken yukarı yönlü, enflasyon izlenecek----

Kurlar haftaya başlarken yukarı yönlü, enflasyon izlenecek

Kurlar haftaya başlarken yukarı yönlü, enflasyon izlenecek
05 Nisan 2021 - 08:22 www.finansgundem.com

Döviz kurları, enflasyon verisinin ön plana çıktığı ve siyaset gündeminin izlendiği haftanın ilk gününe  yükselişle başladı. Dolar/TL, gece saatlerinde 8,24' e kadar yükselse de sabah 8,20'nin altında değerlenirken, euro/TL, 9,60'ın hemen üzerinde.

Geçen haftanın son işlem gününde dalgalı bir günün ardından 8,15'in hemen altında haftayı tamamlayan dolar/TL, yeni haftayı yukarı yönlü açtı. 8,24'e kadar yükselen dolar/TL, sabah saatlerinde 8,19-8,20'den işlem görüyor. Euro/TL ise 9,60'ın hemen üzerinde.

Yurt dışı piyasalarda Paskalya tatilinin devam ettiği haftanın ilk günü yurt içinde enflasyon verileri yakından izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de geçen ay 916 bin yeni istihdam sağlandığı ve bunun son yedi ayın en yüksek rakam olduğunu gösteren Çalışma Bakanlığı raporunu sevinçle karşıladı ancak Amerikalıları tüm bu başarıların tersine dönebileceği konusunda uyardı.

Amerika’da yapılan bir anket halkın yüzde 79’unun yollar,  demiryolu, limanlar ve köprülerin bakımdan geçirilmesine destek verdiğini ortaya koydu. Ancak aynı ankete göre halkın önemli bir bölümü, “Biden planı” olarak sunulduğunda pakete destek vermiyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın önemli ekonomi danışmanlarından Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese, yaklaşık 2,3 trilyon dolarlık altyapı paketinde uzun dönemli istihdam artışı için yatırım olduğunu söyledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, korona virüse karşı alınan kapatma, karantina tedbirleri nedeniyle 2021 için GSYH büyüme tahminini düşürürken, bütçe açığ tahminini yükseltti.

ABD'de korona virüse karşı aşılananların sayısı 100 milyonu geçti. Çin'de uygulanan korona virüs aşısı sayısı 136 milyon dozu geçti

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde piyasalar enflasyon verilerine odaklanacak. Foreks'in 21 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, Mart ayında enflasyonun yüzde 1,04 artacağı tahmin ediliyor. Analistlerin yıllık beklentisi yüzde 16,14 seviyesinde oluştu.

TÜİK tüketici fiyatları ve yurt içi üretici fiyatlarını saat 10.00'da açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Ak Parti MYK toplantısına katılacak (18.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında Paskalya tatili nedeniyle birçok piyasa yine kapalı olacak.

ABD'de New York ISM İş Koşulları Endeksi (16.45), final hizmet sektörü PMI (16.45), fabrika siparişleri, ISM hizmet sektörü PMI (17.00) verileri takip edilecek.

Euro Bölgesinde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi açıklanacak.

S&P, Fas'ın kredi notunu düşürdü

 

Asya borsaları çoğunlukla kapalı, Japonya pozitif

 

Harris: Hedef daha iyi bir ekonomi

 

Bitcoin 58,000 dolar düzeyine döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)