BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne yukarı yönlü başladı----

Kurlar güne yukarı yönlü başladı

Kurlar güne yukarı yönlü başladı
04 Mart 2021 - 08:30 www.finansgundem.com

Piyasaların kapanışına doğru yukarı yönlü hareketlenen ve 7,45 seviyelerine dayanan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,45'in hemen üzerinde değerleniyor. Euro ise 9,00 lira sınırında işlem görüyor.

Haftanın kritik gündemi olan enflasyon ve büyüme verilerini geride bırakan yurt içi piyasalarda bugün TCMB'nin açıkladığı haftalık para banka ve menkul kıymet istatistikleri izlenecek. Verilerde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak takip edilecek. Yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması günün en önemli gündemi olacak.

Dün piyasaların kapanışına doğru 7,40'ın üzerine hareketlenen ve 7,45'in hemen altında kapatan dolar/TL, yeni güne de benzer seviyelerde başlıyor.  Dün bir kez daha 9 liranın üzerini test eden euro/TL ise bu sabah saatlerinde 8,99-9,00 seviyelerinde değerleniyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat senatörlere Temsilciler Meclisi’nde onaylanan 1,9 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketinin Senato’da da kabul edilmesi için pakete tam destek vermeleri çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken “Amerikan halkı için bir dış politika” başlıklı konuşmasında yeni dönemin dış politikasında öne çıkacak olan sekiz önceliği sıraladı. Blinken Çin'i 21. yüzyılın en büyük jeopolitik sınavı olarak niteledi.

Fed'in Bej Kitap raporu, ABD ekonomisinde toparlanmanın yılın ilk haftalarında ılımlı bir hızla devam ettiğini ve işletmelerin önümüzdeki haftalar için iyimser olmaya devam ettiklerini ortaya koydu.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, uzun vadeli tahvil getirilerinde artış konusunda endişeli olmadığını söyledi.

Çin'in önde gelen gazetelerinden China Securities Journal'da yer alan editöryal yorumda, Çin'in piyasa faaiz oranlarının ABD tahvil getirilerinde son dönemde yaşanan keskin yukarı harekete rağmen kısa vadede hızla yükselmelerinin muhtemel olmadığı savunuldu.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Silvana Tenreyro, faiz oranlarını sıfırın altına indirmenin belirli bir noktayı geçtiğinde İngiltere ekonomisini büyümekten çok zayıflatacağına dair kanıt olmadığını söyledi.

Çin'in egemen varlık fonu CIC'ın baş strateji yetkilisi Zhao Haiying, ABD'de uzun vadeli yatırım fırsatları için araştırma, keşif yapmakta olduklarını söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, 2022 yılında bir faiz artışı beklemediğini, Faiz artırımının 2023 yılı sonunda olabileceğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB Şubat ayına ilişkin Reel Efektif Döviz Kurlarını açıklayacak. Ocak ayında TÜFE bazlı kur 66,28, Yİ-ÜFE bazlı kur 78,63 seviyesinde gerçekleşmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılacak (14.00). Erdoğan ayrıca Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ne canlı bağlanacak (14.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında en önemli gündem Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması olacak. Powell, WSJ İstihdam Zirvesi'nde ABD ekonomisine ilişkin bir konuşma yapacak. Zirveye Powell'ın yanı sıra çeşitli şirketlerin insan kaynakları yöneticileri ile iş ve işçi bulma kuruluşlarının temsilcileri konuşmacı olarak katılacaklar (20.05).

Günün erken saatlerinde Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan (02.05), Avustralya Merkez Bankası (RBA) Mali İstikrar Kurulu Başkanı Jonathan Kearns'ın (04.00) konuşmaları izlenecek. Akşam saatlerinde de BoE Yönetim Kurulu Üyesi Tangy Morgan (20.05) konuşacak.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (15.30), işsizlik başvuruları, tarım dışı verimlilik (16.30), fabrika siparişleri (18.00) verileri takip edilecek.

Euro Bölgesinde perakende satışlar ve işsizlik oranı açıklanacak(13.00).

OPEC ve OPEC dışı petrol üreticilerinin bakanlar toplantısı Viyana'da video konferans yoluyla gerçekleştirilecek.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, B ve CCC nota sahip ülkelere odaklanılacak ülke notu webinarı düzenleyecek (17.00).

Sri Lanka, Malezya, Ukrayna merkez bankalarından faiz kararları izlenecek.

Deloitte’ın yolsuzlukla bağlantısı ortaya çıktı

 

ABD’de faiz artırımı 2023’te olabilir

 

Altında yeniden tahvil düşüşü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)