BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne yatay başladı----

Kurlar güne yatay başladı

Kurlar güne yatay başladı
18 Mayıs 2021 - 08:13 www.finansgundem.com

Döviz kurları, TL karşısında dün yüzde 1,5'leri aşan düşüşlerin ardından bu sabaha sakin başladı. Dolar/TL, 8,12, euro/TL ise 10,13 seviyesinde işlem görüyor. Gündemde Hazine'nin altın borçlanması ve Avrupa büyüme rakamları var.

Geçen hafta ABD'nin sürpriz enflasyon verisiyle 8,50 seviyelerine kadar yükselen dolar/TL, bu haftanın açılışında hızlı bir düşüşle 8,30 seviyesine çekildi. Dolar/TL için bu sabah da dünkü kapanışta olduğu gibi 8,31-8,32 seviyeleri mevcut. Euro/TL ise 10,30 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra dün 10,10'un altına kadar geriledi. Euro/TL bu sabah 10,12 düzeyinde değerleniyor. 

ABD Doları, başta euro ve yen olmak üzere önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. WSJ Dolar Endeksi hafif şekilde gerilerken, ABD Doları’nın euro karşısında değer kaybı yüzde 0,13 oldu. 

MUFG analistleri yaptıkları değerlendirmede, Fed'in enflasyon hızlansa da gevşek para politikasını devam ettirmesinin kısa vadede ABD Doları’nın zayıflatmaya devam edebileceğini, ancak yıl içinde bu durumun değişeceğini savundu. 

Gevşek para politikasının yüksek enflasyon ile bir araya gelmesinin enflasyondan arındırılmış getiriler üzerinde baskı yarattığını ve bunun ABD Doları için negatif olduğunu ifade eden MUFG, "Eğer Fed yüksek enflasyona ve güçlü ekonomik büyümeye varlık alımlarını azaltmaya başlayarak yanıt vermesi halinde dolar yükselebilir, ancak bu yılın ilerleyen bölümünü bir hikayesi olacak" değerlendirmesini yaptı.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in ilk faiz artırımını 2022 yılı sonundan önce yapmasının mümkün olduğunu düşünmeye devam ettiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Gertjan Vlieghe, geçen yıl korona virüs salgını sırasında yaşanan kayıplar dikkate alındığında, İngiltere ekonomisinde bu yıl gözlenen keskin büyümenin bir patlama ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi. 

Japon ekonomisinin korona virüs salgınının yarattığı krizden toparlanması yavaşladı. Ekonomi, son 3 çeyrekte ilk kez daraldı. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer-BioNTech aşısının buzdolabında bir ay saklanabileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin korona virüs ile mücadele kapsamında önümüzdeki 6 hafta içinde diğer ülkeler ile 80 milyon doz Covid-19 aşısını paylaşacağını duyurdu.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japon ekonomisinin içinde bulunulan krizden toparlanma potansiyeli olduğunu, bununla birlikte hükümet olarak uygulanan yeni olağanüstü hal tedbirlerinin ekonomiye etkilerini karşı tetikte olacaklarını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK yapı izin istatistikleri, TCMB ise kısa vadeli dış borç verilerini duyuracak (10.00).

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek. İki ihraç da 1 yıl vadeli olacak.

CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin TBMM Grup toplantıları gerçekleştirilecek.

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

İngiltere'de işgücü istatistikleri(09.00), Euro Bölgesi GSYH verisi ikinci tahmini, ticaret ve istihdam (12.00) verileri izlenecek.

ABD'de konut başlangıçları (15.30) ve API petrol stok (23.30) verileri bulunuyor.

İngiltere 3 ve 20 yıllık, Almanya 2 yıllık tahvil ihalesi yapacak.

Altının yükselişinde doların zayıflaması etkili oldu

 

Kaplan iddialı: 2022 sonuna kadar faiz artışı bekliyorum

 

Nishimura: Japon ekonomisinin toparlanma potansiyeli var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)