BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne hafif yükselişle başladı----

Kurlar güne hafif yükselişle başladı

Kurlar güne hafif yükselişle başladı
10 Aralık 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,7870 liradan, euro 15,5870 liradan güne başladı. İşgücü verileri ile ABD enflasyonu izlenecek

Serbest piyasada 13,7850 liradan alınan dolar 13,7870 liradan satılıyor. 15,5850 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,5870 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise uluslararası piyasada dün, günü yüzde 0,9 artışla 13,7956'dan tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,7850 seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,8060 lira, euronun satış fiyatı ise 15,6040 lira olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumunun(TCMB) açıklayacağı işgücü verileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları analistler tarafından takip edilecek.

Yurt dışında İngiltere verileri ile ABD enflasyon rakamları yakından izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türkiye'de enflasyonu önümüzdeki aylarda yüzde 25 seviyesini geçebileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, "2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato da, 28,9 trilyon dolar olan federal borçlanma limitinin basit çoğunlukla artırılabilmesinin yolunu açan yasa tasarısına onay verdi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, İran'ın 2015 nükleer anlaşmasına tam uyuma dönmesi için Viyana'da yapılan müzakerelerin başarısız olması halinde, İran'ın "gelir üreten sektörlerini" hedef alan yeni "ek tedbirler" alacaklarını söyledi.

Japonya'da Kasım ayında üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,0 artış gösterdi. Bu, verilerin tutulmaya başlandığı 1981 yılından bu yana görülen en büyük artış oldu.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, İngiltere ile bir serbest ticaret anlaşması için kendisinden önce başlatılan ancak ara verilen müzakerelerin yeniden başlaması için iki ülkenin yakın şekilde çalıştıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin insan hakları komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıda, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas Bölgesi’nde yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Birlik içinde seyahat imkanı tanıyan Covid-19 aşı kimliklerinin süresini 9 ay ile sınırlamayı planlanıyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Haftanın son günü TÜİK'ten önemli veriler gelecek. Ekim ayına ilişkin işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve Dış Ticaret Endeksleri verileri duyurulacak (10.00). Mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı en son yüzde 11,5 seviyesine gerilemişti.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi, piyasaların yakından izleyeceği diğer gündem maddesi olacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçeleri görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasalarında İngiltere'den gelecek verilere odaklanılacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH, ticaret, hizmet üretimi rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (10.00). İngiltere'de sanayi üretiminin aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 2,1, GSYH'nin aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,9 artması bekleniyor.

Aynı saatte Almanya'nın final tüketici fiyatları rakamları da bulunuyor (10.00).

BoE ve Kantar işbirliğiyle düzenlenen anket sonuçları, İngiltere takviminde yer alan diğer gündem maddesi olacak. Bir önceki ankette 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 2,7, 2 yıl sonrası için yüzde 2,2 ve 5 yıl sonrası için yüzde 3,0 olarak açıklanmıştı.

Yurt dışında günün en önemli verisi ABD'nin enflasyon rakamları olacak. Ülkede tüketici fiyatları Ekim ayında yüzde 6,2 ile 31 yılın en yüksek seviyesini görmüştü (16.30). Analistlerin beklentisi aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 6,7 artış olacağı yönünde oluştu. Çekirdek enflasyon için beklenti aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 4,9 artış oldu.

ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) günün diğer verileri olacak.

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

Yuandaki değerlenme, Çin’i tedirgin ediyor

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)