BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne başlarken yukarı yönde seyrediyor----

Kurlar güne başlarken yukarı yönde seyrediyor

Kurlar güne başlarken yukarı yönde seyrediyor
13 Ekim 2021 - 09:10 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,0450 liradan, euro 10,4520 liradan güne başladı. Fed tutanakları ve ABD tüketici fiyatları izlenecek

Serbest piyasada 9,0430 liradan alınan dolar, 9,0450 liradan satılıyor. 10,4500 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,4520 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün tarihi zirvesini 9,0471'e taşımasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,0410 seviyelerinden işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,0270 lira, euronun satış fiyatı ise 10,4180 lira olmuştu.

Bugün Almanya, İngiltere ve ABD'den gelecek veriler yakından takip edilecek. Özellikle ABD tüketici fiyatları piyasalar için daha dikkatle izlenecek veri olacak.

ABD Merkez Bankası(Fed) faiz toplantısı tutanakları da günün önemli gündem maddeleri içinde yer alacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Temsilciler Meclisi hükümetin temerrüde düşme riskini ortadan kaldırma amacıyla, ulusal borç sınırını Aralık’a kadar geçici olarak yükselten yasa tasarısını onayladı. Tasarı, 206’ya karşı 219 oyla  kabul edildi.

Fed'den yapılan açıklamaya göre Gözetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Randal Quarles, bu görevinin sona ereceği 13 Ekim'den sonra Fed'in bankacılık kurallarının gözetim ve denetiminden sorumlu iç komitesine liderlik etmeyeceğini duyurdu.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya gelecek ay başlaması taraftarı olduğunu ve enflasyon ile mücadele için gerekmesi halinde faizleri artırabilir olması açısından varlık alımlarının 2022 baharında sona erdirilmesini istediğini söyledi.

Japonya'da imalat sektörünün ekonomiye olan güveni Ekim'de son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ancak hizmet sektöründe güven korona virüs salgınının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye iyileşti.

YURT İÇİ GÜNDEM

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplanacak.

TÜİK tarafından konut satışları, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri verileri duyurulacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasaları İngiltere ve Almanya'dan gelecek önemli verilerle güne başlayacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH ve ticaret rakamları gelirken, Almanya'da final tüketici fiyatları verileri izlenecek (09.00).

Euro Bölgesi için Ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları takip edilecek. Bir önceki ay aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 7,7 artış yaşanmıştı.

Asya ve Avrupa'dan gelecek önemli verilerin ardından, günün en önemli verisi olan ABD tüketici fiyatları beklenecek. ABD'de Ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,3 artış göstermişti. Piyasa beklentisi Eylül rakamlarının da aynı olacağı yönünde oluştu (15.30).

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları (14.00) ve Hazine bütçe dengesi (21.00) olacak.

ABD, İngiltere ve Almanya 30 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirecek.

ABD'de ayrıca 3.çeyrek döneme ilişkin bilanço dönemi başlayacak. ilk rapor açıklayacak şirketler Blackrock ve JPMorgan olacak.

ABD Merkez Bankası(Fed), 21-22 Eylül FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak (21.00).

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" açıklanacak.

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, Dünya Bankası/IMF yıllık toplantıları sırasında basın toplantısı düzenleyecek (15.15). Ardından IMF Başkanı Kristalina Georgieva konuşacak.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Kuzey İrlanda Protokolü'nü yeniden müzakereye yanaşmayan AB, Britanya'nın karşı karşıya kaldığı sorunlar için çözüm önerilerini bugün açıklayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)