BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar gerilerken, enflasyonu bekliyor----

Kurlar gerilerken, enflasyonu bekliyor

Kurlar gerilerken, enflasyonu bekliyor
03 Aralık 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,6540 liradan, euro 15,4300 liradan güne başladı. Enflasyon ve ABD işgücü piyasaları izlenecek

Serbest piyasada 13,6520 liradan alınan dolar 13,6540 liradan satılıyor. 15,4280 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,4300 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL dün yüzde 2,9 artışla 13.6953'ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,63 seviyelerinde bulunuyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,4510 lira, euronun satış fiyatı ise 15,2730 lira olmuştu.

Yurt içinde piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları açıklanacak. Moody's'in olanı Türkiye raporu da takvimde yer alıyor.

Yurt dışında ABD işgücü rakamları piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Fitch Ratings, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu BB- olarak teyit ederken görünümü "durağan"dan "negatif"e indirdi.

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato da, federal hükümetin kapanmasını Şubat ayı ortalarına kadar öteleyen yasa tasarısına onay verdi. Yasa tasarısı imzalaması için Başkan Biden'in önüne gitti.

Çin'de Caixin/Markit tarafından hazırlanan hizmet PMI, artan enflasyonist baskılara ve COVID-19 salgınına karşı alınan önlemlere rağmen, yavaş bir hızla da olsa büyümeye işaret etmeyi sürdürdü.

IIF, cari çeyrek dönemde Çin dışındaki gelişmekte olan piyasalara sermaye akışında ani bir duruş yaşandığını bildirdi.

Çin hükümetinin danışmanları, politika yapıcılara görünüme yönelik risklerde büyüme karşısında yapısal reformları ilerletmek için daha fazla alan verilebilmesi için 2022 yılı ekonomik büyüme hedefinin 2021'in altında belirlenmesini tavsiye edecekler.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK, Kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ve Üretici Fiyat Endeksi raporlarını yayımlayacak (10.00). Enflasyon Ekim ayında aylık yüzde 2,39, yıllık yüzde 19,89 olarak açıklanmıştı. Foreks anketinde beklenti aylık yüzde 3,00, yıllık yüzde 20,71 artış olacağı yönünde oluştu.

Diğer önemli gündem maddesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası Türkiye raporu olacak. Foreks Anketinde Moody's'in bu gece açıklanması beklenen olası değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B2', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması sonucu çıktı. Moody's, belirlenen takvimde her zaman rapor açıklamayabiliyor. Açıklaması durumunda raporun gece yarısının hemen ardından gelmesi bekleniyor.

YURT DIŞI GÜNDEM

Global piyasalarda ayın ilk günü açıklanan imalat PMI verilerinin ardından hizmet sektörü için PMI verileri yayımlanacak.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Reuters Next zirvesinde konuşacak (11.30).

Avrupa'da beklenen tek veri Euro Bölgesi perakende satışlar olacak (13.00).

Yurt dışında haftanın en önemli verisi olan ABD işgücü rakamları gelecek. Tarım dışı istihdam Ekim ayında 531 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 4,6 olarak açıklanmıştı. Piyasalarda tarım dışı istihdamın 573 bin olacağı, işsizlik oranının yüzde 4,6'dan yüzde 4,5'e gerileyeceği beklentisi bulunuyor.

ABD'de diğer takip edilecek veriler fabrika siparişleri, ISM hizmet PMI (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)