BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar geri çekildiği seviyeleri koruyor----

Kurlar geri çekildiği seviyeleri koruyor

Kurlar geri çekildiği seviyeleri koruyor
27 Nisan 2021 - 08:46 www.finansgundem.com

Döviz kurları, dünkü yüzde 1'i aşan geri çekilmeler sonrası geldiği seviyeleri koruyor. Dolar/TL 8,27-8,28 seviyelerinden işlem görürken euro/TL 10 liranın hemen altında kalma çabasında.

Yurt içinde dün akşam açıklanan tam kapanma kararının yansımaları izlenirken beklenen önemli bir veri olmazken, ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik gelişmeler takip ediliyor.

Haftaya yüzde 1'in üzerinde düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde dün gerilediği seviyeleri koruyor. Dolar/TL, 8,27-8,28 düzeyinden güne başlarken euro/TL ise 10 liranın hemen altında 9,99-9,98 seviyelerinde işlem görüyor.

DOLAR GLOBAL ÖLÇEKTE DÜŞÜŞTE

Dolar Fed'in bu haftaki para politikası kararı öncesinde ABD Hazine tahvil getirilerindeki zayıf seyrin baskısıyla başlıca para birimleri karşısında son haftaların en düşük seviyelerine yakın seyretti. Dolar endeksi dün 90.679 ile 3 Mart'tan bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra hafif değişim göstererek 90.947'de bulunuyor. Dolar güvenli liman yen karşısında %0,1 artışla 108,18’e yükselerek Cuma günü gördüğü yedi haftanın dip seviyesi olan 107,48’den toparlanmasını sürdürdü. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını sabit tutmasına sınırlı tepki verdi. Fed'in yarın sona erecek iki günlük toplantısında para politikasında değişiklik yapılması beklenmiyor. Ancak piyasa, koşulların iyileşmesinin gevşek para politikasının geri çekilmesini gerektirip gerektirmediğine dair sorularla karşılaşması muhtemel olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını yakından izleyecek. Birçok analist Powell'ın bu konuda konuşmanın erken olduğunu söylemesini bekliyor. Bu durum da Hazine tahvil getirileri ve dolar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

GÜNÜN AJANDASI

Yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

ABD'de FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller Konut Fiyatları her zaman olduğu gibi aynı saatte açıklanacak (16.00). ABD'nin değer beklenen verileri Conferance Board Tüketici Güven Endeksi, Richmond Fed İmalat Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.00) olacak.

Almanya ve ABD'nin 7 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde bulunuyor.

BoJ dışında faiz kararı açıklayacak merkez bankaları, Kırgızistan, İsveç, Tacikistan ve Macaristan olacak.

Bitcoin dominansı yüzde 50'nin altına geriledi

 

Fon krizinde bilanço etkisi 774 milyon dolar

 

Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)