BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar, enflasyon öncesi güne sakin başladı----

Kurlar, enflasyon öncesi güne sakin başladı

Kurlar, enflasyon öncesi güne sakin başladı
05 Temmuz 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

Haziran ayı enflasyon verisi öncesinde döviz piyasaları bir haftadır koruduğu yatay seyri yeni haftanın ilk gününde de sürdürüyor. Kabine toplantısı ve enflasyon izlenecek, ABD piyasaları tatil.

Kritik enflasyon verisi öncesinde döviz kurları geçen hafta olduğu gibi yeni haftanın ilk gününde de sakin seyrediyor. Geçen hafta boyunca 8,65-8,70 aralığında hareket eden dolar/TL, bu sabah 8,68 civarında işle görüyor. Euro/TL ise 10,30'un hemen üzerinde yatay.

Yurt içinde haziran ayı enflasyon verisi ve Kabine toplantısı izlenirken ABD'de piyasalar 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü nedeniyle bugün de kapalı olacak. Bu nedenle küresel piyasalarda işlem hacminin normalden daha az olması bekleniyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'in Fed'in kendi dijital parasını geliştirmesi gerekip gerekmediği konusunu değerlendiren bir çalışma belgesi hazırlanması planını açıklamadan önce Coinbase CEO’su ile bir araya geldiğini açıklandı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, son 3 aydaki istihdam büyümesi ortalamasının ABD'de istihdamın 2022 yılı sonuna kadar kriz öncesi seviyelere geri gelebileceğine işaret ettiğini söyledi.

ABD'de Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat üyeler, Çin karşısında ABD'nin rekabet gücünü artırmayı ve Pekin'e insan hakları konusunda baskı yapılmasına yönelik tasarıda anlaşmaya varamadılar.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaus Knot, Avrupa'da yükselen enflasyonun geçici olmayabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, Nisan 2022'de sona erecek olan OPEC+ global arz anlaşmamasının uzatılması gerektiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Kabine toplantısında, Kovid-19 aşı programı ile bayram tatilinin süresinin görüşülmesi bekleniyor (15.00).

Haftanın ilk gününe yurt içinde önemli bir veriyle başlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklayacak. Foreks anketine katılan ekonomistlerin Haziran ayı Tüketici Fiyatları Endeksi(TÜFE) aylık medyan tahmini yüzde 1,42 artış olacağı yönünde gerçekleşti. Foreks'in 16 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, TÜFE'de Haziran ayı ortalama tahmin yüzde 1,47 artış olurken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 16,92, ortalama yüzde 16,98 olarak gerçekleşti. Tüketici fiyatları Mayıs ayında aylık yüzde 0,89, yıllık yüzde 16,59 artış göstermişti.

TÜİK aynı saatte Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini de açıklayacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD piyasalarının "Bağımsızlık Günü" nedeniyle tatil olduğu günde yurt dışında hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek. ABD dışındaki tüm ülkelerde veriler gün boyu sırasıyla açıklanacak.

Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi açıklanacak (11.30). Endeks Haziran'da 28,1 puan ile son 3,5 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı (BoJ) Haruhiko Kuroda, bankanın üç aylık bölgesel şube müdürleri toplantısının başlangıcında kısa bir konuşma yapacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria (19.00) ve Başkan Yardımcısı Luis de Guindos (20.00), diğer konuşma yapacak yetkililer olacak.

Fed yıl sonuna kadar adım atmalı

Yükselen enflasyon geçici olmayabilir

Powell dijital dolar için ön araştırma yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)