BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar dünkü gerileme sonrası güne nasıl başladı?----

Kurlar dünkü gerileme sonrası güne nasıl başladı?

Kurlar dünkü gerileme sonrası güne nasıl başladı?
23 Haziran 2021 - 09:11 www.finansgundem.com

Küreselde güç kaybetmesiyle ve tahvil faizlerindeki düşüşün de desteğiyle gerileyen TL karşısında dolar kuru, bu sabah yükselişle 8,65'in üzerinde, euro/TL de 10,32-10,33 bandında işlem görüyor. Veri gündemi sakin.

Dün 6 günlük yükseliş serisini sonlandıran dolar/TL, salı günü 8,80 sınırına dayandıktan sonra dün 8,65'in altına kadar çekilmişti. Küresel piyasalarda ABD dolarının güç kaybetmesiyle ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün desteğiyle gerileyen dolar/TL kuru, bu sabah ise sınırlı yükselişle 8,65'in hemen üzerinde işlem görüyor. Euro/TL de 10,32-10,33 bandında değerleniyor.

09.10 itibarıyla dolar/TL 8,6768, euro/TL 10,3534 seviyesinden işlem gördü.

Yurt içinde TCMB Finansal Hizmetler Güven Endeksi, yurt dışında PMI verileri ile ABD cari işlemler dengesi ve yeni konut satışları rakamları izlenecek.

DOLAR KAZANÇLARINI GERİ VERDİ

Dolar, Powell da dahil olmak üzere Fed yetkililerinin para politikasında sıkılaşmaya gitmek için erken olduğunu vurgulamasıyla iki günü ekside kapattıktan sonra bugün de aşağı yönlü seyretti.

Geçen haftanın sonunda 92.408 ile iki ayın zirvesini gören dolar endeksi Asya piyasasındaki ilk işlemlerde 91.775 seviyesindeydi. Fed'in geçen hafta yatırımcıların beklentilerinden erken faiz artırımına gideceği işaretini vermesinin ardından değer kazanan dolar geçen Çarşamba'dan beri elde ettiği kazanımlarının yaklaşık üçte birini geri verdi.

ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri bir hafta önce yüzde 1,5940'a kadar yükselmesinin ardından Asya'daki işlemlerde hafif gerileyerek yüzde 1.4616'ya düştü.

Powell ve New York Fed Başkanı John Williams dün para politikasında sıkılaşmaya gitmeden ve borçlanma maliyetleri yükseltilmeden önce ekonomik toparlanmaya vakit tanınması gerektiğini vurguladı. Euro geçen hafta 1.18470 dolara kadar düştükten sonra toparlanarak 1.19340 dolarda yatay seyretti.

ABD Hazine tahvil getirilerinin tersine hareket etmeye eğilimli olan Japon Yeni 110.740 seviyesinde sınırlı değişim gösterdi.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede küresel ve yurtiçi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler değerlendirildi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell pandeminin ardından toparlanmaya başlayan ABD ekonomisinde enflasyon endişelerini gidermeye çalıştı. Powell artışın geçici olduğu ve sürdürülebilir bir seviyeye gerileyeceği görüşünü yineledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in ekonomiye sağladığı olağanüstü desteği azaltmaya başlayacak bir pozisyona bu yılın sonuna doğru veya gelecek yılın başlarında ulaşabileceğini söyledi.

Fed'in 2021 yılı sonuçlarını perşembe günü açıklayacağı stres testleri,  bankaların temettü ödemelerinin ve hisse senedi geri alımlarının yolunu açacak.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin finansal istikrar risklerinin Fed'in desteğini azaltmaya başlamasını gerektirecek kadar büyük olduğu bir noktaya henüz gelmediğini söyledi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'in büyük teknoloji platformlarının yol açtıkları kişisel bilgilerin güvenliği, inovasyonun artırılması ve diğer problemlerle başa çıkmak için adımlara ihtiyaç olduğuna inandığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 1 trilyon dolar büyüklüğünde altyapı yatırım paketi hazırlayan Cumhuriyetçi ve Demokrat bir grup senatör ile Beyaz Saray ekibi arasında yapıcı bir toplantı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in varlık alımını azaltmak için belirlediği eşiğe henüz ulaşamadığını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde tek veri TCMB tarafından açıklanacak olan Finansal Hizmetler Güven Endeksi (14.30) olacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksleri(PMI) verileri takip edilecek. Avustralya (02.00), Japonya (03.30), Fransa (10.15), Almanya(10.30), Euro Bölgesi (11.00), İngiltere (11.30) ve ABD (16.45) öncü PMI verileri sırayla ekranlara düşecek.

ABD'de cari işlemler dengesi (15.30), yeni konut satışları (17.00) ve DoE petrol stokları (17.30) verileri bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos (10.30), Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman (16.00), Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (18.00) konuşma yapacak.

Tayland, Gürcistan, Filipinler ve Çekya merkez bankalarından faiz  kararları gelecek.

Bankalar stres testini bekliyor

 

Katılım bankalarının birleştirilmesi gündemde

 

Powell Temsilciler Meclisi'nde konuştu: Enflasyon gerileyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)