BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel yatırımcıya özel teşvik paketi----

Küresel yatırımcıya özel teşvik paketi

Küresel yatırımcıya özel teşvik paketi
04 Mayıs 2016 - 07:12 www.finansgundem.com

Hükümet, yabancı yatırımcının önünü açacak 10 maddelik paket hazırladı. Paketi bu hafta Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, “Türkiye’yi bölgesel hizmet merkezi yapacağız” dedi

Hükümet, küresel yatırımcıya özel davetiye hazırladı. Dünya devlerinin bölge ofisleri ve üretim merkezlerini Türkiye'ye taşımasını teşvik edecek 10 maddelik yatırım paketi bu hafta Bakanlar Kurulu'na sunuluyor. Buna göre, Yunanistan, İtalya, İngiltere'deki bölge ofisini Türkiye'ye taşıyan firmaların gelir ve kurumlar vergisinde indirime gidilecek. Damga vergisi-harç yükü azalıyor, ücretsiz danışmanlık hizmeti başlıyor. Bölgesel üretim merkezi kavramı da ilk kez vergi yasalarına giriyor.

BÖLGESEL ÜRETİM MERKEZİ
Tasarı yatırım ortamının iyileştirilmesi başta olmak üzere eylem alanındaki birçok konuyu kapsıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye bölgesel hizmet merkezine dönüşecek" müjdesini verdi. Pakette Damga Vergi ve Harçlar Kanunu'na ilişkin de düzenlemeler yer alıyor. Azami tutardan vergi alınan sözleşmelerde değişiklik yapılmak istendiğinde artan bedele ilişkin damga vergisi alınmayacak. Düzenleme kapsamında kamu ihalelerinde iptal olması halinde damga vergisi iade edilecek. Pakette, Kurumlar Vergisi'nde yapılan indirimin kapsamı genişletilecek.

  • YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAK 10 ÖNEMLİ HAMLE

  • Bölge ofisini Türkiye'ye taşıyana vergi teşviki
    Bölgesel üretim merkezini getiren Kurumlar Vergisi vermeyecek
    Yatırımcının damga vergisi ve harç yükü azalıyor
    Yatırımcıya ücretsiz danışmanlık hizmeti başlıyor
    Girişimciye düşük faizli kredi sunuluyor
    Yatırım arazileri envanteri yatırımcıya açılıyor
    Teknoloji yatırımlarına uzun vadeli kredi
    Gümrük işlemleri kolaylaşıyor
    Enerji lisans-ruhsat-izin işlemleri hızlanıyor
    İşyeri açma bir haftayı geçmeyecek

BES'TE KALANAMAAŞ DESTEĞİ VERİLECEK
Ağbal , BES veya hayat sigortasında bir süre sistemde kaldıktan sonra toplu ödeme almak yerine aylık maaşa dönenlere vergisel teşvik getireceklerini söyledi. Ağbal, "BES'te kalmak için öngörülen sürelere yaklaşıldı. Kişilerin biriken paralarını toplu almak yerine sistemde kalarak aylık ödemeye geçmeleri halinde mevcut vergileme sisteminde de onların lehine iyileştirme düzenlemeleri yapıyoruz" dedi.

MUHTASAR İLE SOSYAL GÜVENLİKTE BİRLEŞME
Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele ve Gelir İdaresi'nde İdari Kapasitenin Artırılması Teknik Yardım Projesi'nin tanıtımında konuşan Bakan Ağbal, muhtasar beyanname ile sosyal güvenlik bildirgesinin birleştirileceğini bildirdi. Ağbal, "Vergi tasarısında tasarrufun özendirilmesini sağlayacak birtakım vergisel düzenlemeler yapacağız" dedi. Ağbal, "Faizlerin düşmesini bekliyor musunuz?" sorusuna da "Merkez Bankası Başkanımız, Merkez Bankamız, yetkili kurumları, bütün bu gelişmeleri dikkate alarak bir karar verecektir" yanıtını verdi. Faizsiz finansa da destek mesajı veren Ağbal, "Faizsiz finans uygulamalarındaki ilave maliyetleri kaldırarak kredide fonlama maliyeti ne ise faizsiz finans kuruluşlarına da aynı şartları getireceğiz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)