BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKüresel yatırımcılar emeklilik için ne kadar istiyor?----

Küresel yatırımcılar emeklilik için ne kadar istiyor?

Küresel yatırımcılar emeklilik için ne kadar istiyor?
21 Şubat 2023 - 16:51 www.finansgundem.com

Rahat bir emeklilik için gereken birikim birçok kişiye göre değişiklik gösterir. Son yapılan bir araştırmaya göre küresel yatırımcılar içinse bu rakam 3 ila 5 milyon dolar arası

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emekli olmak için ne kadar para gerektiği konusu finans alanının en zor sorularından birisi. Ancak dünya çapındaki yatırımcıların rahat bir emeklilik için çıtayı çok daha yükseğe taşımak gerektiğini belirtiyor.

Bloomberg’ün haberine göre, MLIV Pulse’ın son araştırması dünya çapında 553 yatırımcının emeklilik için gereken miktar konusundaki görüşlerini aldı. Yatırımcılar emeklilik için 3 milyon ila 5 milyon dolar arasında bir servetin gerektiğini belirtiyor. Araştırmaya katılımcıların üçte biri rahat emeklilik için 3 milyon dolar gerektiğini, üçte birlik bir başka yatırımcı grubu ise 5 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Yatırımcıların büyük bir çoğunluğu 2023 sonunda, 2022’ye göre, emeklilik hedeflerine daha fazla yaklaşacakları konusunda iyimserdi.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre enflasyon ve artan borçlanma maliyetleri geçen yıl küresel hisse senedi ve tahvil yatırımlarına hasar vermişti. ABD’nin emeklilik programı 401 (K) hesaplarının getirileri de piyasalarla birlikte düştü.

Vanguard Group’un raporlarına göre 401 (k) emeklilik hesaplarındaki varlıklar geçen yıl ortalama %20 düşüş gösterdi.

Bu yılsa hem profesyonel hem de perakende yatırımcılar portföylerinden yüksek getiri bekliyor. Hisse senedi ve tahvillerin aksi yönde hareket edeceğini öngören yatırımcılar tahvil varlıklarının riskli varlıklarda oluşabilecek sert düşüşlere karşı hava yastığı görevi yapacağını düşünüyor.

Ankete katılan yatırımcılar emeklilikte kendi yaşam tarzlarını sürdürmek için yeterince tasarrufa sahip olduklarından emin değiller. Yatırımcıların yarısından azı bu konuda yüzde yüz emin olabileceklerini açıkladı.

Morningstar’ın Bireysel Finans ve Emeklilik Planlaması Direktörü Christine Benz konuyla ilgili açıklamasında, “Emekli olmak isteyen birçok kişinin başlangıç birikimlerinden şüphe duyması şaşırtıcı değil. Enflasyon yavaşlıyor gibi görünse de bir kişinin emeklilikte sahip olması gereken fon miktarı sürekli artıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Ekonomik beklentiler belirsiz

Küresel şirketlerin bilançolarındaki daralmalar ve bu yılın devamında olası bir ABD resesyonu beklentisi küresel ekonomik görünümün belirsizliğini yansıtır nitelikte.

Emeklilik yatırımlarından beklenen kazancın yatırımlardan mı yoksa katkılardan mı olacağı belirsiz. ABD’de birçok emeklilik tasarrufu S&P 500 Endeksi’ni izleyen endeks fonlarına yatırım yapıyor. Daha yaşlı yatırımcıların ağırlıkta olduğu aktif yönetilen hisse senedi fonları ise aynı endeksin en iyi hisse senetlerine odaklanıyor.

Boğa piyasası sırasında Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet ve Meta gibi hisse senetleri S&P 500 Endeksini domine etmiş ve yatırımcı portföylerinde en çok ağırlığı oluşturan hisse senetlerine dönüşmüştü. Bu hisse senetleri berbat geçen bir 2022’nin ardından yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmıştı.

Yatırımcılar önümüzdeki süreçte piyasa liderlerinin tekrar yerini kaptırabileceklerini düşünüyor. Aynı dev teknoloji hisseleri grubunun önümüzdeki üç yıl içinde ABD borsalarında performansını artırıp artırmayacağı sorulduğunda, yatırımcıların yüzde 58'i yeni piyasa liderlerinin ortaya çıkmasını beklediklerini söyledi.

Dynasty Financial Partners’ın Baş Yatırım Stratejisti Bob Shea, “S&P 500’de 5 isim endeksin %20’sinden fazlasını oluşturuyorsa, bu isimler genellikle önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca endeksi yavaşlatma eğilimi gösterir” ifadelerine yer verdi.

Yaşlılar dolandırıcılara 3 milyar dolar kaptırıyor

 

Kartlı harcamalara deprem darbesi

 

Depremin sigorta şirketlerine maliyeti ne kadar?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)