BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel yatırım devinden stagflasyon uyarısı----

Küresel yatırım devinden stagflasyon uyarısı

Küresel yatırım devinden stagflasyon uyarısı
25 Mayıs 2022 - 15:49 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater ABD ekonomisinin stagflasyonun eşiğinde olduğu görüşünde. Firmanın Baş Yatırım Sorumlusu Bob Prince borsaların bu krize hazırlıklı olmadığı konusunda uyardı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde piyasa uzmanlarının sürekli olarak seslendirdiği stagflasyon çağrılarına geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’in Baş Yatırım Sorumlusu Bob Prince ABD ekonomisinin stagflasyonun eşiğinde olduğunu ve piyasaların buna henüz tam olarak cevap vermediği belirtiyor.

Prince Bloomberg International’daki açıklamasında yatırımcıların enflasyon ve faiz oranları konusunda fazla iyimser olduğunu söyledi. Borsa uzmanı stagflasyonun ABD ekonomisini vuracağını düşündüğünü belirterek, “Evet, şu anda bunun eşiğindeyiz” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre stagflasyon ekonomilerin resesyona girdiği enflasyonunsa yüksek kalmaya devam ettiği bir kâbus senaryosunu ifade ediyor. ABD’de enflasyon son 40 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Ülkede büyüme hala devam etse de birçok ekonomist ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu kontrol altına almak amacıyla faiz oranlarını yükseltmesi sonucu ekonominin yavaşlayacağını öngörüyor.

Prince, ABD'nin şu anda "parasal enflasyon" yaşadığını söyledi. Pandemi sırasında ABD yönetiminden ve FED'den gelen benzeri görülmemiş teşvik paketleri ülkedeki harcamaları artırdı. Prince şimdiyse bu teşviklerin ekonomideki reel büyümeye katkıda bulunmak yerine fiyatları artırdığını belirtiyor.

Tahvil piyasasının yatırımcıların enflasyon konusunda fazla iyimser olduklarını gösterdiğini belirten baş yatırım sorumlusu, daha uzun vadeli tahvillerin enflasyonun keskin bir şekilde düşmesini fiyatlandırıldığını söyledi.

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Prince, “Piyasalar enflasyon tablosunu yeterince iskonto etmiyor. Enflasyonun sürdürülebilirliği, kendi kendini güçlendirmesi göz ardı edilmez” dedi.

Tüm bunlara rağmen Prince ABD bankalarının geçmiştekine göre çok daha güvenli olduğunu söyledi. "Bankacılık sistemi kaldıraçlı değil" diyen Prince teşvikler sayesinde bankaların daha az riskli hale geldiğini söyledi. Borsa uzmanı bankaların elde ettikleri teşvik ödemelerini ABD Hazineleri gibi güvenli varlıklara yatırdıklarını da sözlerine ekledi.

Her ne kadar resesyon tahminleri daha yüksek tonlardan seslendirilse de Wall Street'teki birçok kişi ciddi bir ekonomik yavaşlama korkusunun abartıldığını düşünüyor. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin hala güçlü olduğunu ve bir resesyon olması durumunda tüketicilerin onları rahatlatabilecek bol miktarda tasarrufa sahip olduğunu söyledi.

Stagflasyona davetiye çıkaran 6 büyük kriz

 

Enflasyonu düşürecek 2 acı ilaç

 

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinde artış beklentilerin gerisinde kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)