BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel ticaretteki gerginlik ABD'de bin CEO'yu işinden etti----

Küresel ticaretteki gerginlik ABD'de bin CEO'yu işinden etti

Küresel ticaretteki gerginlik ABD'de bin CEO'yu işinden etti
12 Eylül 2019 - 09:43 www.finansgundem.com

ABD'de görevlerinden ayrılan CEO'ların sayısını artırdı. 2008 krizinde 992 CEO görevinden ayrılırken bu yılın ilk 8 ayında bu sayı bin 9'a yükseldi

ABD merkezli şirketlerde görevlerinden ayrılan CEO'ların sayısı Ağustos ayında rekor seviyede gerçekleşti.

Küresel sermaye piyasası danışmanlığı ve yönetici koçluk şirketi Challenger, Gray & Christmas tarafından hazırlanan rapora göre, işten ayrılan CEO'lar sayısı Ağustos'ta geçen yılın aynı aya göre % 3,0 artış göstererek 159 oldu. Böylece bugüne kadar tutulan kayıtlarda en yüksek aylık rakama ulaşıldı. Geçen yıl aynı ayda işten ayrılan CEO sayısı 154 olmuştu.

Görevinden ayrılan CEO sayısı bir önceki aya göre % 28,0 arttı. Bir önceki ay 124 CEO işten ayrılmıştı. Yılın ilk 8 ayında işten ayrılan CEO sayısı yüzde 15 artışla bin 9'a ulaştı. Böylece 2008 kriz döneminde görülen 992 rakamının da üzerine çıkıldı ve en kötü ilk 8 ay yaşanmış oldu.

Gray & Christmas. Başkan Yardımcısı Andrew Challenger, "Küresel ticaret ve pazarda yaşanan belirsizliğin artmasıyla, pek çok şirketin yeni lider bulmak için bu anı seçmesi tesadüf değil" dedi.

Challenger, en az 10 çalışanı olan ve iki yıldan beri faaliyet gösteren şirketlerdeki CEO değişikliklerini takip ediyor. 

2018 yılında işini kaybeden CEO sayısı bin 452 olmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)