BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi 'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'----

'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'

 'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'
23 Mart 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

Küresel ticaret 2022'de rekor kırdı, ancak ticarette büyüme yılın ikinci yarısında yavaşladı

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) dünya ticaretinin 2022 yılında 32 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdığını, ancak ticarette büyümenin yılın ikinci yarısında negatife döndüğünü bildirdi. UNCTAD, çevre dostu ürünlerin ticaretinde büyümenin ise bu negatif dönüşe direndiğini belirtti.

2022 yılında küresel mal ticaretinin 2022'e göre yüzde 10 civarında artarak yaklaşık 25 trilyon dolar olduğuna işaret eden UNCTAD, hizmet ticaretinin yüzde 15 büyüyerek 7 triyon dolara ulaştığını vurguladı.

Rekor ticaret rakamlarına 2022'in ilk yarısındaki güçlü büyüme ile ulaşıldığını belirten UNCTAD, yılın ikinci yarısında özellikle dördüncü çeyrekte mal ticaretinin üçüncü çeyreğe göre 250 milyar dolar düşüş gösterdiğine dikkat çekti.

Tüm büyük ekonomilerde ticaretin 2022 dördüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe düşüş gösterdiğini belirten UNCTAD, Çin'in ticaretinin hem bir önceki çeyreğe hem de geçen yılın aynı dönemine göre düştüğünü vurguladı.

Avrupa 34,6 milyar euro ticaret açığı verdi

 

Türkiye-Güney Afrika ticaret hacmi rekor kırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)